Antena Căutare

Reactia MAE la scrisoarea comuna franco-germana: Un precedent inacceptabil, o discriminare a Romaniei

Asocierea dintre aderarea la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare nu are niciun temei, juridic sau de oportunitate, si creeaza un precedent inacceptabil nu numai pentru Romania si Bulgaria, dar si pentru intreaga Uniune, este reactia ministerului roman de Externe dupa ce Radio RFI a publicat fragmente dintr-o scrisoare prin care Franta si Germania cer amanarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen.

Ministerul Afacerilor Externe considera ca o astfel de abordare "constituie o discriminare a Romaniei si Bulgariei fata de modul in care au fost tratate statele care au aderat la Schengen la ultima extindere".

"Nu exista niciun temei, juridic sau de oportunitate, pentru o asociere intre aderarea la Schengen si Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) din domeniul justitiei si combaterii coruptiei. De altfel, scrisoarea recunoaste ca nu poate fi stabilita o astfel de legatura de conditionalitate intre cele doua. Este vorba despre procese diferite, cu instrumente specifice de evaluare si decizie", iar Romania nu poate fi de acord cu deturnarea sensului acestui instrument, potrivit MAE.

Basescu, despre Schengen: Romania a indeplinit toate conditiile de aderare. Este o discriminare... Melescanu: Scrisorile Frantei si Germaniei, ilegale, imorale si discriminatorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x