Antena Căutare

Roberta Anastase: "Ponta va avea parte de o surpriza din partea membrilor PSD cu experienta"

Victor Ponta are probleme serioase in PSD, iar membrii cu experienta ii pregatesc o surpriza neplacuta, sustine presedintele Camerei, Roberta Anastase, la RFI, afirmand, pe de alta parte, ca nu are nimic sa-si reproseze in legatura cu modul in care Legea pensiilor a fost adoptata.

"Victor Ponta a facut foarte multe gesturi riscante politic, in ultima perioada. Riscante, din punctul dumnealui de vedere. A vorbit despre suspendarea presedintelui, pe un subiect care nu avea nici o legatura cu presedintele. A initiat o motiune de cenzura si a tinut opinia publica doua zile cu sufletul la gura, spunand ca mai are cinci voturi, patru voturi de luat, trei voturi, doua voturi, ca a doua zi sa aflam ca dansul s-a intalnit in birou cu zece parlamentari, le-a dat ce-a vrut si dumnealor pe urma l-au tradat. Sunt actiuni evident riscante pentru un om politic. Probabil ca singura batalie care i-a mai ramas de dus este aceasta batalie cu presedintele Camerei Deputatilor, din care el spera ca iese mai bine in fata propriilor colegi"


Ea afirma, potrivit RFI, ca Ponta are probleme serioase in partid. "Vazand o serie de lideri care s-au delimitat clar de ultimele lui actiuni din perioada recent scursa, imi dau seama ca se afla intr-o situatie dificila. Cred ca cei cu experienta in partid ii pregatesc o surpriza neplacuta lui Victor Ponta si el o simte. Sunt cei care probabil l-au impins catre toate aceste gesturi riscante, a inregistrat esec dupa esec si isi da seama ca probabil va trebui sa plateasca in curand nota de plata. Stiti cum e in politica : atunci cand ai succes, esti bun, cand nu, oamenii te schimba", afirma Anastase.

Intrebata ce-si reproseaza in privinta votului pe legea pensiilor, Anastase a raspuns: "Sincer, nu-mi reprosez in acel moment nimic, pentru ca nu aveam de ce in momentul ala (cand a fost dat votul pe legea pensiilor - n.r.). Va reamintesc, in stanga mea se afla secretar de la Opozitie, un om care avea, conform cutumei, dar si a regulamentului, responsabilitatea de a numara. Nu este responsabilitatea presedintelui sa numere".

Ea afirma ca este nevoie de un Cod de Conduita in Parlament. "Acest Parlament chiar are nevoie de o discutare serioasa a aspectelor procedurale, pentru ca exista o serie intreaga de reguli, cutume care sunt contradictorii. A venit poate momentul sa discutam si despre un Cod de Conduita, care sa vorbeasca despre niste reguli pe care trebuie sa le respectam in Parlament, de la modul de comportament, pana la modul de a convietui unii cu ceilalti. Daca reusim sa facem lucrul asta si daca ni-l asumam cu totii, cred ca va fi un mare castig pentru institutie in sine", declara Anastase.

SPECIAL: Mogulul Bancorex, de la Ceausescu la Basescu... Victor Ponta: "Nu mai negociam cu parlamentarii puterii, ne-am invatat minte!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x