Căutare Live

Scenariul 3 de coronavirus în România! Primele decizii! Demnitarii pot ieși din izolare, dar cu două obligații!

Primele decizii în contextul în care s-a depășit numărul de 100 de bolnavi de coronavirus și s-a intrat astfel în scenariul trei au fost luate, sâmbătă, de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. 

Astfel, se abilitează Administrația Națională a Penitenciarelor pentru inițierea unui act normativ de modificare a Legii 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, care să fie pus în regim de urgență în dezbatere parlamentară.

Totodată, se aprobă instituirea măsurii de izolare preventivă a personalului esențial pentru asigurarea funcționarii Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavodă.

Membrii Guvernului și oficialii de rang înalt din instituțiile aparținând sistemului național de securitate și apărare, pot ieși din izolare, cu păstrarea distanței de minimum cinci metri față de alte persoane care nu se află în izolare și cu obligativitatea portului măștii de protecție, exclusiv pentru exercitarea obligațiilor expres prevăzute de Constituție și strict pe durata exercitații acestor obligații.

Miniștrii din Guvernul Orban, audiați prin videoconferință, în Parlament! Cine a primit aviz negativ! Violeta Alexandru,... „Nu am simptome! A fost multă lume la acea şedinţă!”. Deputatul Lucian Heiuş, declarații alarmante, după ce a fost confi...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri