Antena Căutare

SPECIAL: Exces de zel pentru Codul lui Boc

Premierul a trecut de a unsprezecea asumare fara sa ii mai cada in cap cetateni impinsi la sinucidere de traiul greu.

Palatul Parlamentului a fost astazi super securizat pentru ca premierului Emil Boc sa i se asigure tot confortul psihic necesar prezentarii proiectului de Cod al Muncii pe care Guvernul vrea sa-l promoveze prin procedura simplista a asumarii raspunderii.

Astfel, sindicalistilor li s-a interzis accesul in Parlament, iar ziaristilor accesul in toate lojele de deasupra salii de plen.

Cu o jumatate de ora inainte de sosirea premierului, Parlamentul parea a fi sub stare de asediu, zeci de jandarmi pazind intrarea obisnuita dinspre Parcul Izvor, multi dintre ei "cantonati" in dubele parcate in curte.

Masurile de securitate au fost si mai si in zona de acces in cladire, unde, desi pe respectiva intare nu aveau acces decat ziaristii si functionarii Parlamentului, la echipamentul standard al jandarmilor a fost adaugat si infricosatoarea vesta antiglont. Spre siguranta tuturor, vigilenta sepepistilor de la filtrele de control a reusit sa deturneze pana si amenintatoarea intrare a unei furculite in Palatul Parlamentului, desi posesorul ei, un obisnuit functionar, nu intentiona sa o foloseasca decat la a extrage urmele de carne din borcanelul cu mancare adus de acasa.

Scapati de filtrul de la intrare, si dupa ce au trecut si de ochiul ager al altor patru sepepisti pozitionati la fiecare intrare pe palier, ziaristii au avut parte de un tratament cu totul special in lojele de deasupra salii de plen. Au fost inghesuiti cu totii doar in patru dintre ele, desi toate celelalte erau absolut goale.

In balcoane, un functionar al secretariatului general lua de-o aripa orice ziarist temerar care depasea spatiul circumscris si il readucea in zona delimitata, cu argumentul ca "asta e dispozitia secretarului general Gheorghe Barbu". Excesul de zel a atins punctul maxim atunci cand ziaristilor li s-a pus in vedere ca le e interzis pana si sa se apropie de balustrada, in caz contrar, urmand sa fie evacuati din loja.

Cu "paza" balustradelor au fost insarcinati angajatii secretariatului general, cu dispozitii clare sa nu lase pe nimeni sa se apropie, Gheorghe Barbu supraveghindu-si functionarii din sala de plen. La fel de pazita a fost si "loja lui Sobaru", un functionar fiind cantonat acolo chiar si cand niciun ziarist nu se afla pe scaunele cu pricina.


In aceasta atmosfera super securizata, inclusiv prin absenta opozitiei care ar fi putut perturba vocal desfasurarea sedintei, premierul Boc s-a lansat linistit in apologia beneficiilor pe care le va aduce noul Cod al muncii: crearea de locuri de munca, eliminarea muncii la negru, flexibilizarea pietii muncii, marirea perioadei contractelor pe durata determinata, imbunatatirea formarii profesionale, optimizarea relatiei angajat-sindicat, pe scurt, crearea unei Romanii competitive, atractiva pentru investitori, o Romanie care sa aduca mai multe contributii la buget si care sa se dezvolte prin munca.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Statutul minoritatilor, avizat favorabil de deputatii juristi... UPDATE! Motiunea pe noul Cod al Muncii, citita miercuri si votata pe 16 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x