Antena Căutare

Subsecretar de stat din MAE, acuzat in Senat de actiuni antiromanesti

Presedintele Biroului International pentru Expozitii - BIE, Ferdinand Nagy, a fost acuzat in plenul Senatului de actiuni iredentiste impotriva Romaniei. I s-a reprosat ca a promovat cantece si mancaruri unguresti la standurile Romaniei din cadrul unor expozitii internationale.

Aceste acuzatii au dus la demiterea sa din functia de subsecretar de stat in Ministerul Afacerilor Externe - MAE, insa Nagy a cazut in picioare de fiecare data. In ciuda demiterii, pentru intreaga sa activitate in MAE, Teodor Baconschi, fostul ministru de Externe, l-a recomandat imediat pe Nagy pentru functia de presedinte al BIE pe care o ocupa din 2011.

Acuze de contrabanda

In urma cu doi ani, senatorul Valer Marian a cerut demisia subsecretarului de stat Nagy din cauza atitudinii antiromanesti a acestuia, cunoscuta in judetul Satu Mare. “Nagy Ferdinand avea obiceiul si placerea sa afirme ca Ungaria este “tara mama”, iar Germania este “tara tata” lasand impresia ca Romania care i-a oferit atatea onoruri lui si familiei sale este doar o tara de pripas”, spunea atunci senatorul. Conform unor surse din SRI citate de Valer Marian, Nagy ar fi sustinut un preot de nationalitate maghiara care desfasura actiuni iredentiste impotriva Romaniei pe filiera Budapesta – Harghita/Covasna. Nagy, sustinea senatorul Marian, a fost implicat in contrabanda cu autoturisme, dar si in cea cu produse petroliere provenite din Ucraina, Slovacia si Ungaria prin statia de benzina langa Vama Petea, situata la frontiera cu Ungaria.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Foto: Intact Images

Cum va arata guvernul Ponta 2. Vezi lista posibililor ministri... UDMR la discutiile cu USL: "Ne dati macar un minister, daca nu, mergem in opozitie"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x