Antena Căutare

Traian Basescu, discurs de Ziua Nationala: "La multi ani, romani! La multi ani, Romania!"

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, in discursul tinut la Cotroceni cu prilejul Zilei Nationale, ca societatea romaneasca nu trebuie sa urmeze rupturile din viata politica si ca romanii nu trebuie si nu vor accepta sa le fie distruse institutiile din cauza unor interese politice.

Traian Basescu, discurs de Ziua Nationala: "La multi ani, romani! La multi ani, Romania!"
| Intact Images

Presedintele a vorbit si despre intemeietorii natiunii, despre situatia prezenta, despre obiectivele legate de continuarea integrarii in UE si NATO si despre cat de dezbinata este societatea in actualul context politic.

El s-a referit si la romanii din diaspora sau la militarii din teatrele externe, precizand ca gandul sau se indreapta spre acestia.

"Acelasi gand il am fata de romani, de toti romanii, de romanii de pretutindeni, oriunde s-ar afla si ar trai ei, dar simtind romaneste si bucurandu-se de Ziua Nationala a tarii lor de bastina. Coeziunea natiunii romane la 1 decembrie nu se poate face fara contributia diasporei romanesti, care ar rolul ei major in prezentul si viitorul statului roman si in unitatea sufleteasca a poporului roman", a spus Basescu.

Presedintele a spus ca gandurile sale sunt "alaturi de fiecare roman, oriunde s-ar afla el".

Mai multe detalii, in Jurnalul National

foto: Intact Images

Ponta: Il vom scoate pe Adrian Nastase din inchisoare... Presedintele Traian Basescu va participa la parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x