Antena Căutare

Traian Basescu: Salariile ar trebui sa creasca cu 15%

Presedintele Traian Basescu a estimat, in cadrul unei emisiuni Tv, ca salariile bugetarilor ar trebui sa creasca cu circa 15%, pentru a se reveni la veniturile dinaintea crizei. Basescu a explicat ca aceasta marire nu ar aduce avantaje coalitiei la guvernare, pentru ca "oamenii nu vor vota pentru ceva care li s-a luat si apoi li se da inapoi".

"Marirea ar trebui facuta o singura data (...) cu circa 15%, pentru ca 15% plus 15% fac 25%, majorarea anterioara aplicandu-se la o suma mult mai mica (...) Daca facem o marire de 15%, practic, media anuala ar fi de aproximativ 7%", a declarat Traian Basescu.

"Nu sunt adeptul cresterii prin consum", a adaugat presedintele, dar, avand in vedere recesiunea anuntata in UE pentru a doua parte a anului 2012, aceasta "trebuie compensata cu ceva reducerea exporturilor (...) Daca nu eram prudenti, ar fi trebuit ca de la 1 ianuarie 2012 sa majoram salariile".

"Conditiile de revenire la salarizarea de acum 3 ani s-au indeplinit la 31 decembrie 2011 (...) Ca sef al statului nu pot sa mint ca nu s-au indeplinit criteriile de revenire pe salarii", a subliniat Basescu.

Foto: Intactimages

Traian Basescu: Razvan Ungureanu, posibil candidat la presedintie... Calin Popescu Tariceanu: "Majorarea salariilor cu 15% este o pacaleala marca Traian Basescu!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x