Antena Căutare

Traian Basescu: "Voi desemna un prim-ministru care poate obtine majoritatea voturilor in Parlament"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca, dupa alegerile aprlamentare din 9 decembrie, va desemna un premier „care poate obtine majoritatea voturilor in Parlament".  De asemenea, a precizat ca nu va exista varianta in care USL va veni la Cotroceni cu un nume stabilit, dar si ca ARD nu va obtine mai multe mandate decat alianta condusa de Victor Ponta si Crin Antonescu.

Intrebat daca va desemna un premier de la PDL in eventualitatea in care acest partid ar obtine mai mult mandate decat PSD, presedintele a declarat: "O sa fiu foarte sincer cu dumneavoastra, o sa va spun ca nu cred. Nu cred, asa ca nu are rost sa presupun inutil".

Totodata, a precizat ca va desemna in functia de premier o persoana capabila sa obtina o majoritate de voturi in Parlament: „Voi face consultari, voi respecta Constitutia si mai ales voi avea grija sa desemnez un prim-ministru care poate obtine majoritatea voturilor in Parlament. Pentru mine obiectivul este sa desemnez un prim-ministru care sa isi poata forma un Cabinet si o majoritate parlamentara, pentru ca eu doar tatonez, responsabilitatea politica de a trece cabinetul prin Parlament este a prim-ministrului desemnat".

Traian Basescu a anuntat si ca va organizat o conferinta de presa pe tema modalitatii de organizare a consultarii cu partidele politice dupa alegeri, relateaza Mediafax.

Foto: Intact Images

Laszlo Tokes reclama la Comisia Europeana "persecutarea" membrilor partidului sau de catre Politia Romana... Victor Ponta: "Stiu la cine s-a gandit Basescu ca premier, dar Rus, Maior, Dragnea si Tariceanu nu vor accepta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x