Antena Căutare

USL si-a lansat programul politic "Angajamentul pentru Romania" fara Basescu

Uniunea Social Liberala (USL) s-a angajat sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL, intr-un contract politic de zece puncte intitulat "Angajamentul pentru Romania".

"Angajamentul pentru Romania" a fost lansat, miercuri, la Cluj-Napoca, in prezenta presedintelui PSD, Victor Ponta, a liderului PNL, Crin Antonescu, a celui al PC, Daniel Constantin, si a peste 1.600 de reprezentanti ai USL din intreaga tara.

USL sustine, prin angajamentul sau, ca Romania poate mult mai mult si ca este nevoie de o schimbare totala pentru de a reda romanilor increderea si speranta.

"Sunt multi care spun ca mai rau decat acum nu se poate. USL vrea sa arate ca se poate mult mai bine. Pentru acesta este nevoie de schimbare totala. Vrem sa redam romanilor increderea si speranta. Prin acest contract politic, candidatii USL se angajeaza sa nu colaboreze cu Traian Basescu si PDL, care trebuie sa plateasca pentru dezastrul in care se afla Romania. USL este proiectul politic al unui nou inceput. Angajamentul nostru este sa dam acestei tari un nou model de guvernare competenta si eficienta, dar si sa cream un nou model de societate, asezata pe repere morale, construita pe solidaritate, respect si toleranta", se arata in brosura semnata de copresedintii USL Victor Ponta si Crin Antonescu.

"Angajamentul pentru Romania" are zece puncte.

Angajamentul debuteaza cu promisiunea ca "programul de relansare a economiei va incepe din prima zi a guvernarii USL", se arata in documentul citat.

La punctul al doilea, liderii USL sustin ca nu promit mai mult decat pot face, Uniunea urmand sa aduca din nou progres si prosperitate si sa spuna clar "cand si cum".

Punctul al treilea se refera la faptul ca USL promite o guvernare competenta, cinstita si transparenta.

La punctul al patrulea, liderii USL sustin ca problema Romaniei sunt conducatorii de astazi si nu romanii, care sunt solutia.

Potrivit punctului al cincilea al angajamentului, pe agenda USL vor fi problemele reale ale oamenilor, iar la punctul al saselea USL anunta ca sustine un nou model economic, bazat pe initiativa privata si locuri de munca.

La punctul al saptelea, USL sustine ca doar taind nu se iese din criza, relansarea economica urmand sa nu se produca prin continuarea politicii actuale de "taieri brutale si nediferentiate de venituri, de imprumuturi iresponsabile care au indatorat generatiile viitoare".

La punctul al optulea, liderii USL puncteaza ca avutia nationala va trebui aparata, nu jefuita si ca Uniunea sustine capitalul national.

"Vrem sa nu mai vindem avutia nationala la preturi mici, cu comisioane foarte mari, ca acum. Trebuie sa tinem in tara aceste bogatii. Nu credem ca trebuie sa dam resursele si energia Romaniei catre clientela politica", se subliniaza in angajament.

La punctul al noualea, USL arata ca prioritatile Uniunii sunt agricultura, energia, educatia, sanatatea si siguranta cetateanului, Guvernarea USL urmand sa readuca "profesionalismul in administratie".

Ultimul punct al angajamentului se refera la faptul ca Romania trebuie sa fie un partener respectat in UE si in lume, iar tara trebuie sa isi redobandeasca locul pe care il merita la nivel global.

"USL pune pe primul loc redobandirea credibilitatii tarii noastre la nivel international prin afirmarea si utilizarea avantajelor competitive, prin promovarea valorilor noastre nationale si, nu in ultimul rand, prin eliminarea actelor de coruptie care au stigmatizat indelung Romania", se mai arata in "Angajamentul pentru Romania".

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Victor Ponta: Le urez romanilor sa reziste. Este ultimul 1 Decembrie pe care il mai avem sub regimul Basescu... Magistrati: Basescu a savarsit un act de violenta asupra unui minor, la mitingul electoral din 2004...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x