Antena Căutare

Victor Ponta reactioneaza dur la pozitia Germaniei: "Nu Angela Merkel va vota la referendumul din 29 iulie"

Lupta politica de la Bucuresti are din ce in ce mai multe ecouri europene. Premierul Victor Ponta a declarat, comentand discutia telefonica dintre cancelarul Germaniei, Angela Mekel, si presedintele suspendat, Traian Basescu, ca "nu Merkel voteaza la referendumul de pe 29 iulie", ci poporul roman si ca ceea ce vor vota romanii nu poate fi schimbat de nimeni. In acelasi timp, Viorel Hrebenciuc sustine ca nu Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel, iar Administratia Prezidentiala a transmis, printr-un comunicat, ca Traian Basescu "nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situatiei actuale din Romania niciunui sef de stat sau de guvern".

"Banuiesc ca nu doamna Merkel o sa voteze pe 29. Si banuiesc ca votul oamenilor de pe 29 nu va fi contestat de nimeni. Doamna Mekel si crestin-democratii germani, pentru ca doar ei sunt cei care ii tin partea domnului Basescu si PDL, sunt cei care au crezut totdeuna in austeritate, in taieri - e adevarat, austeritate mai mult in Romania si in Grecia si in Italia si in Spania, mai putin la dansii - in timp ce restul Europei spune un singur lucru: ca suntem in standarde europene si ca problema poate fi rezolvata doar de locuitorii Romaniei. Indiferent ce vor crestin-democratii germani, romanii vor vota in Romania si votul de pe 29 va lamuri lucrurile", a afirmat Victor Ponta.

De asemenea, Ponta a spus ca presedintele suspendat, Traian Basescu, "uita" sa spuna ca a fost suspendat de doua treimi din Parlament, inclusiv prin voturile unor mebri ai PPE si ca poporul roman, pe 29 iulie, va decide. "Ce decide poporul roman nu poate fi schimbat de nimeni, nici de Basescu, nici de Ponta, nici de Merkel, nici de nimeni", a subliniat Ponta.

Germania a apreciat drept "inacceptabila" procedura de destituire din functie a presedintelui Traian Basescu, considerand ca sunt incalcate princiipiile statului de drept. "Demersurile Guvernului roman condus de premierul Victor Ponta si procedura de destituire a presedintelui Traian Basescu sunt inacceptabile", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului german, Steffen Seibert, subliniind ca Berlinul si Uniunea Europeana asteapta ca Guvernul Romaniei "sa restabileasca increderea in Romania si respectarea statului de drept".

Hrebenciuc sustine ca nu Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Viorel Hrebenciuc a declarat, in debutul sedintei Comitetului Executiv al PSD, ca presedintele Traian Basescu a fost cel care l-a sunat pe cancelarul german, Angela Merkel, si s-a "milogit de ea".

"Nu Merkel l-a sunat pe Basescu, ci Basescu a sunat-o pe Merkel si s-a milogit de ea, cum a sunat si la alte cancelarii europene si nu a primit raspuns. Asta am vrut sa spun aici ca sa se stie exact cine pe cine a sunat", a sustinut Hrebenciuc.

La scurt timp, Administratia Prezidentiala a precizeazat, intr-un comunicat postat pe site-ul sau, ca presedintele Traian Basescu "nu a solicitat nicio convorbire pe subiectul situatiei actuale din Romania niciunui sef de stat sau de guvern".

UPDATE! CCR: Suspendarea lui Traian Basescu, constitutionala. Crin Antonescu, presedinte interimar... Victor Ponta: Fac apel catre presedintele suspendat si echipa lui sa respecte decizia CCR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x