Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Victor Ponta: Fac apel catre presedintele suspendat si echipa lui sa respecte decizia CCR

Victor Ponta si Daniel Chitoiu, presedintele interimar al PNL, dupa ce Crin Antonescu a trebuit sa renunte la statutul sau de membru de partid pentru a putea prelua interimatul la Cotroceni, au sustinut conferinta de presa, imediat dupa aflarea deciziei Curtii Constitutionale (CCR), care a catalogat drept constitutionala suspendarea presedintelui Traian Basescu. De asemenea, CCR a decis ca presedintele Senatului, Crin Antonescu, este presedinte interimar al Romaniei, si a spus ca schimbarea presedintilor celor doua Camera a fost facuta legal.

Cele mai importante declaratii ale premierului si liderului USL:

- Am dorit sa facem acest anunt in numele USL si al Guvernului. Am luat act de deciziile Curtii Constitutionale, evident ca aceste decizii vor fi respectate si facem un apel si catre presedintele suspendat si echipa lui sa le respecte.

- Consideram ca declaratiile de denigrare impotriva Romaniei vor lua sfarsit, din moment ce Curtea a decis ca suspendare a fost Constitutionala. Facem un apel sa inceteze toata aceasta campanie de denigrare a USL.

- Sper sa lasam la o parte bataliile politice, santajul, abuzurile facute de Traian Basescu in ultimii 8 ani, si trebuie sa recontruim tot ce acesta a distrus.

- USL este pregatita pentru a incepe de maine informarea corecta a populatiei, nu miniciunile spuse de PDL. Chiar de astazi au ineput sa se deblocheze dosarele celor care au inselat statul. Justitia trebuie sa devina independenta. Trebuie sa aducem la cunostinta populatiei cum a fost jefuita de PDL.

Recomandari