Antena Căutare

Victor Ponta il lauda pe Sorin Oprescu pentru modul inca care lupta cu zapezile

Vezi editia speciala “Romania sub nameti” la Antena 1 18:45 si 22:00! Victor Ponta a vorbit joi la postul public de radio despre situatia oamenilor blocati de zapezile cazute in ultimele zile dar si despre ultimele decizii politice ale Puterii.

Principalele declaratii facute de Victor Ponta:


Despre situatia drumurilor inzapezite:

„Din pacate, cand apare o situatie exceptionala ca aceasta cu vremea, Romania inca o data, ca tara, nu are structurile necesare pentru a face fata situatiilor de urgenta. Se stia ca vine vremea rea si vremea rea vine de principiu o data pe an. Vreau ca oamenii care au ramas azi noapte blocati pe drumuri sa stie pentru ce platesc taxe si impozite. Daca domnul Boc a ajuns sa dea cu lopata, foarte bine, e in putere. Eu nu ma refer la sedinte, ca la sedinte cu autoritati suntem campioni. Ma bucur sa remarc ca, in Bucuresti, artele principale sunt circulabile si il felicit pe Oprescu pentru asta. Oprescu, in loc sa stea sa dea cu lopata pe strazi blocate, a facut un sistem eficient si iata ca se circula."

AFLA TOTUL DESPRE INZAPEZIRE INTR-O EDITIE SPECIALA A OBSERVATORULUI "ROMANIA SUB NAMETI" LA ANTENA1, 18.45 SI 22.00!


La alegeri anticipate se poate ajunge intr-un singur mod: un pact politic intre toate partidele cu doua prevederi foarte clare:

1) Sa sustinem impreuna un Guvern de tehnocrati, cu prim-ministru si ministri tehnocrati, care sa respecte ceea ce Romania si-a asumat in fata institutiilor internationale.

2) Haideti sa ne ducem catre singurul care poate sa decida cine poate sa conduca in continuare: adica poporul. Noi vrem la guvernare, PDL vrea la guvernare, e normal intr-o democratie ca partidele sa se bata pentru putere, dar doar poporul decide. Vrem un guvern tehnocrat care sa poata organiza alegeri corecte. Am avut atatea experiente cu fraude. Intr-un sondaj Pro Democratia, 80% si ceva la suta dintre romani sunt convinsi ca urmatoarele alegeri vor fi fraudate.

Pentru anticipate mai avem o varianta: demisia tuturor parlamentarilor astfel incat sa nu mai existe cvorum. Dar daca isi dau demisia doar parlamentarii din opozitie, atunci nu e suficient pentru ca cei de la putere au cvorum si fara noi. De aceea este necesar un pact intre toate partidele.


Actualul guvern practic nu mai este sprijinit decat de Presedintele Basescu, dar nici macar de partidele de la guvernare nu mai este sprijinit. Are o problema pe pietele internationale, Romania a ajuns la niste dobanzi foarte mari, asemenea Portugaliei sau Italiei. Are o problema cu investitorii straini care nu baga bani intr-o tara instabila. Demisia lor si venirea unui guvern cu sprijin larg in Parlament este cel mai bun lucru posibil. Un nou guvern cu un aer proaspat de care e absoluta nevoie."

Despre cererile celor din Piata Universitatii:

"Ceea ce noi trebuie sa preluam, si am demarat deja acest aspect, este ceea ce organizatiile societatii civile au inceput deja intr-un proiect: depolitizarea institutiilor statului, reducerea numarului de parlamentari - presedintele a mintit ieri ca nimeni nu vrea, stiind ca exista de 6 luni legea semnata de mine si Crin Antonescu si depusa la Parlament - traseismul politic trebuie pedepsit. Aceste lucruri, noi cei de la USL le vom include in proiectele noastre politice si in felul in care ne selectam candidatii."

Victor Ponta despre schimbarea Ministrului de Externe:

"Nu e cazul sa criticam persoana care ocupa acum acest minister, nu vorbim de profesionalismul sau, dar e foarte grav ca nu s-a respectat Constitutia. Aceasta spune ca atunci cand se schimba componenta politica a guvernului trebuie sa vii in Parlament pentru vot. S-a intamplat de fiecare data pana acum. Faptul ca presedintele a acceptat sa il numeasca pe dl Diaconescu fara votul Parlamentului este o incalcare a Constitutiei. Dl Basescu a aratat ca doar in 2004 Constitutia a fost importanta pt el."


Foto: Intact Images

Articolul continuă după reclamă
Gavril Mirza, senator PSD: La 1 februarie parlamentarii USL vor intra in greva parlamentara... Mircea Diaconu (PNL): Basescu traverseaza o criza similara cu declinul lui Ceausescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip
Hello Chef sezonul 7, 15 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Codruța Filip Sambata, 15.06.2024, 16:00
Campionatele Europene de înot Belgrad 2024 Vezi acum
Citește și
x