Antena Căutare

Victor Ponta: "Voi propune un ministru al Fondurilor Europene"

Premierul Victor Ponta, a sustinut, marti dimineata, o conferinta de presa la sediul Guvernului, despre vizita de la Bruxelles. El a declarat ca Romania "va avea de suferit din cauza unor programe desfasurate defectuos", in ultimii ani, si ca va propune un ministru al Fondurilor Europene.

Iata cele mai importante declaratii:

"Romania e o garantie pentru partenerii europeni, merge in continuare pe drumul european."

"S-au remarcat din partea Comisiei progresele substantiale si evidente in mecanismul de absorbtie a fondurilor europene in acest an."

"In acelasi timp, Romania va avea de suferit din cauza unor programe desfasurate defectuos in perioada 2007-2011. Ministrul afacerilor europene a informat asupra unor corectii financiare."

"Guvernul Romaniei are o pozitie clara vis-a-vis de alocarile pentru Romania. La inceputul lunii octombrie voi participa la Bratislava la o intalnire la nivel inalt a premierilor europeni."

"Romania trebuie sa beneficieze de fonduri importante pentru agricultura si coeziune."

"Am discutat cu presedintele Barroso faptul ca la nivelul Guvernului vom constitui un grup de lucru pentru bugetul 2014-2020, pentru a consolida pozitia Guvernului pe acest subiect."

"Dupa intalnirea cu domnul Barroso, m-am vazut cu prim-ministru Belgiei. Am vorbit despre atragerea unui investitor important pentru Posta Romana. Belgienii si-au exprimat interesul inca de acum doi ani. Am discutat cu primul ministru belgian si va avea loc o intalnire intre conducerea Postei din Belgia si cea din Romania."

"Am primit si o asigurare referitoare la faptul - am simtit eu nevoia sa fac aceasta intrebare, am auzit niste zvonuri ca Belgia s-ar opune intrarii Romaniei in Schengen - insa primul ministru mi-a confirmat ca Belgia e favorabila intrarii Romaniei in Schengen. Vom avea in primul ministru belgian un sprijin in cazul discutiilor din Consiliu."

"Impartasesc in totalitate ideea de a avea un singur minister care sa coordoneze autoritatile de management. Ceea ce va pot confirma este faptul ca in noul Guvern, dupa 9 decembrie, voi propune un ministru al Fondurilor Europene, care sa aiba atributii directe de coordonare a tuturor autoritatilor de management. Practic, inseamna sa construim toata infrastructura pentru ca de la 1 ianuarie 2014 sa avem un singur ministru care coordoneaza. E unul din motivele pentru care Romania a avut atat de multe probleme cu absorbtia fondurilor comunitare."

"Domnul Barroso are o parere si are dreptul la o parere. Guvernul impreuna cu BNR va avea o pozitie oficiala in perioada urmatoare. Guvernul polonez a spus <>, pentru ca nu suntem in zona euro. Romania trebuie sa mearga in directia unei mai mari integrari, dar sa fim la masa. Daca vorbim de Uniunea bancara e o idee buna, dar trebuie sa avem dreptul sa ne spunem parerea. Daca Polonia a putut sa isi spuna parerea, de ce sa nu poata si Romania?"

"Romania trebuie sa sctioneze mult mai serios cand e vorba de temele europene. Prefer sa fiu mai serios si mai precaut decat sa dau bine la Bruxelles si sa ma angajez la ceva inainte sa stiu ce inseamna pentru Romania. Basescu are o parere, eu prefer sa fiu mai asezat."

"Absorbtia fondurilor europene se va schimba. Voi propune un ministru al Fondurilor Europene."

FOTO: Inact Images

Fost oficial in Ministerul Transporturilor: Basescu si-a incendiat un vas cu ajutorul Securitatii si a sters urmele... Ministerul Mediului a retras avizul pentru exploatarea cu cianuri a minereurilor de la Certej...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x