Antena Căutare

Victor Ponta vrea ca serviciile de informatii, Parchetele si CSM-ul sa functioneze sub control parlamentar

Victor Ponta isi doreste ca serviciile de informatii, parchetele si Consiliul Superior al Magistraturii sa nu fie folosite in batalii politice, iar pentru asta e nevoie ca institutiile respective sa functioneze sub un control parlamentar, pentru a fi reglementate.

"Vorbim de un sistem in care serviciile de informatii sa fie sub un control parlamentar, transparent si cand e vorba de buget, si cand e vorba de operatiuni. Exact acelasi lucru trebuie sa fie si in ceea ce priveste parchetele, controlul CSM-ului si siguranta pentru noi toti ca toate aceste institutii de care un stat modern are nevoie nu sunt niciodata folosite in batalii politice", a spus Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Bratislava.

El a mai precizat ca nu are nimic de reprosat in mod special actualei conduceri a Serviciului Roman de Informatii si a Serviciului de Informatii Externe. Premierul a amintit ca legea actuala stabileste ca pentru schimbarea conducerii serviciilor de informatii este necesara o propunere din partea presedintelui tarii si un vot in Parlament.

Sursa: Antena3.ro

Codruta Kovesi candideaza la sefia DNA... Traian Basescu a lacrimat din nou! Si-a amintit de nava pe care a condus-o in tinerete...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x