Antena Căutare

Mesaje de Bobotează. Urări și felicitări cu Botezul Domnului

Boboteaza sau Botezul Domnului este sărbătoarea pe care toți creștinii o sărbătoresc pe 6 ianuarie în fiecare an. Iată cele mai frumoase mesaje pe care le poți trimite pe Facebook și WhatsApp cu ocazia marii sărbători.

Colaj cu un preot care sfințește cu agheasmă, un preot care citește rugăciuni și mesaj de bobotează. Galerie
Mesaje de Bobotează. Urări și felicitări cu Botezul Domnului. | Hepta

Boboteaza, sărbătoarea cunoscută și sub denumirea de Epifanie, Teofanie sau Arătarea Domnului, reprezintă pentru creștini momentul în care Mântuitorul s-a arătat în fața publicului la vârsta de 30 de ani.

Sărbătoarea datează încă din secolul al III-lea și le amintește credincioșilor de marele eveniment care a avut loc la apa Iordanului, și anume momentul în care Iisus a fost botezat de către Ioan Botezătorul.

În această zi, creștinii care vor ține cont de tradițiile acestei sărbători vor bea agheasmă timp de opt zile începând cu data de 6 ianuarie până pe data de 14 ianuarie, duminică.

O altă tradiție cunoscută de care țin cont credincioșii este reprezentată de sfințirea apelor prin aruncarea unei cruci de către preot. În acest timp, bărbații care participă la obicei se aruncă în apă pentru a aduce crucea înapoi. Cel care va găsi primul crucea și o va scoate din apă va avea parte de noroc și sănătate tot anul, conform spuselor din popor.

Citește și: De ce se sfințește casa la început de an. Motivul pentru care preotul vine cu crucea și ce înseamnă tradiția

Iată ce urări frumoase se fac în data de 6 ianuarie 2023.

Ce urări își fac credincioșii de Bobotează

  • „De Bobotează primim puterea să ne iubim nu numai unul câte unul, ci să-i iubim pe toți oamenii, pentru că fiecare poate deveni un «tu» al nostru. Acesta e creștinismul: religia iubirii.”
  • „Sărbătoarea Bobotezei este o sărbătoare a lui Iisus Hristos, dar este și un anunț al sărbătorii noastre, al sărbătoririi botezului nostru, un anunț al iubirii lui Dumnezeu față de oameni prin Fiul Său.”
  • „Să primim cu bucurie agheasma mare şi să o păstrăm cu cinste în casele noastre. Să fiţi fericiţi, mai buni şi sănătoşi.”
  • „Cu prilejul sărbătorii Botezului Domnului, vă doresc pace şi bucurie, pace şi mântuire, întru mulţi şi fericiţi ani!”
  • „Astăzi este sărbătoare mare - Sfânta Bobotează! Prin urmare, vă doresc să găsiți pacea în sufletul vostru odată pentru totdeauna”
  • „Vă doresc o Bobotează minunată/ Spălați cu apă curată și sfințită/ Pentru a primi iertarea tuturor păcatelor/ Sănătate pentru trup, pace pentru suflet!”

Mesaje creștine de Bobotează pentru 2024

  • „În această sărbătoare sfânta și mare ne aducem aminte de toți cei dragi dar și de cei care fie că sunt aproape, fie că sunt departe rămân în rugăciunile și în iubirea noastră”
  • „Botezul Domnului să vă aducă pace și sănătate, lumină și ajutor, pentru a trăi viața ca dar al lui Dumnezeu, cultivat prin credință și fapte bune! Sărbători fericite!
  • „Apele sfințite toate, să vă aducă sănătate. În cale să vă spele ce este rău și să rămână numai binele.”
  • „Azi este ziua Botezului Domnului, o zi mare în care ceruruile se deschid şi multe din dorinţele noastre se împlinesc.”
  • „Sfânta de azi, să vă aducă bucurie, vindecare, reuşită şi mult spor în toate.”

Citește și: Rugăciunea săptămânală care te poate te ține departe de cele rele. Când se rostește și cui îi este închinată

Imagini și felicitări cu Botezul Domnului

Citește și: Rugăciunea către Sfântul Vasile cel Mare. Te ferește de lucruri necurate în 2024

Rugăciunea săptămânală care te poate te ține departe de cele rele. Când se rostește și cui îi este închinată... Sărbători ianuarie 2024. Calendar creștin ortodox complet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x