Antena Căutare

Slăbești mâncând! Alimente care conțin mai puține calorii decât consumă

Atunci când vine vorba despre a scădea în greutate, poate fi destul de dificil să găsești alimentele care te ajută să îți atingi țelurile. Există câteva alimente super sănătoase ce au marele avantaj de a conține mai puține calorii decât cele de care are nevoie corpul să le digere. Ceea ce le face practic lipsite de calorii.

Atunci când vine vorba despre a scădea în greutate, poate fi destul de dificil să găsești alimentele care te ajută să îți atingi țelurile. Există câteva alimente super sănătoase ce au marele avantaj de a conține mai puține calorii decât cele de care are nevoie corpul să le digere. Ceea ce le face practic lipsite de calorii.

1. Țelina

Aproximativ 75% din partea verde a țelinei este apă; restul de 25% este compus din fibre și alte furaje. Drept urmare a faptului că această legumă gustoasă este plină de apă, ea conține o cantitate minimă de calorii. Beneficiile țelinei nu se opresc aici însă. Țelina este bogată în nutrenți și vitamina C, A și K.

Mai mult, țelina are proprietăți antioxidante ce ajută la îmbunătățirea stării de sănătate cardiovasculare. Ca un bonus, conținutul de fibre ajută la o digestie mai bună și te ajută să ai o piele luminoasă.

Articolul continuă după reclamă

2. Grapefruit

Acest fruct dulce-acrișor este compus în proporție de 60% din apă, iar restul fructului este compus din fibre cunoscute sub numele de pectină. Este un aliment sățios ce reduce întărirea arterială și ajută corpul să lupte împotriva bolilor de inimă. Dacă introduci mai mult grapefruit în dieta ta, acest lucru te va ajuta să ai un metabolism mai bun și să arzi mai multe calorii, mai repede. Tot el te ajută să ai și mai multă energie, în special când este băut dimineața.

3. Salate și alte legume verzi de acest tip

Spanacul, salata și rucola sunt plante foarte sănătoase ce ard mai multe calorii decât conțin de fapt și sunt în mare compuse din apă. În cazul acestor legume, raportul este de 50% apă și 50% fibre. Drept rezultat, ele sunt o sursă excelentă de energie și pot reduce tentația de a mânca dulciuri. Dacă vrei să ai o stare mai bună de sănătate și să și slăbești, verdețurile de acest fel sunt excelente.

Știai că un gram de spanac conține mai multe proteine decât un gram de carne de vită, iar proteinele muncesc destul de mult sistemul digestiv. Pentru a digera spanacul, organismul arde mai multe calorii decât în mod obișnuit.

4. Pepene verde

Un fruct extrem de popular vara este pepenele verde. Este foarte sărac în calorii și excelent pentru cei care vor să slăbească. Motivul pentru care pepenele verde te ajută să slăbești este că reprezintă o sursă bogată de mai multe tipuri de vitamina B, ce cresc nivelul de energie și reduc pofta de măncare.

Citește tot articolul pe euforia.tv!

Femeia care a dovedit că reţelele de socializare nu sunt numai pentru tineri... VIDEO! O secundă pe zi: un film scurt ce te va cutremura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam
Hello Chef sezonul 7, 1 iunie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Betty Salam Sambata, 01.06.2024, 15:04
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x