Antena Căutare

15 politisti de la Vama Siret, arestati preventiv pentru 29 de zile

15 politisti si vamesi de la punctul de frontiera Siret au fost arestati preventiv pentru 29 de zile. Alti 49 sunt retinuti in continuare pentru 24 de ore si risca sa aiba aceeasi soarta. Principala acuzatie este aceea de contrabanda cu tigari si luare de mita.



Politistii si vamesii anchetati in acest caz au fost retinuti joi dimineata, in urma unor perchezitii la Vama Siret. Cei care nu se aflau la serviciu au fost ridicati de la domiciliile lor din Siret, Suceava si Radauti. Printre cei saltati de mascatii se numar chiar si comisarul-sef Aurel Anea, pana nu de mult sef al Vamii Siret.

Ancheta in cazul Siret a fost demarata in urma cu aproape o jumatate de an. Ministerul Administratiei si Internelor sustine ca activitatea in Vama Siret nu este blocata dupa retinerea politistilor si vamesilor.

Retinerile de la Vama Siret au loc in conditiile in care, in luna ianuarie, Romania a fost in centrul atentiei pe plan european, din cauza opozitiei Frantei si Germaniei cu privire la aderarea la spatiul Schengen a tarii noastre. Surse din diplomatia europeana au declarat ca tara noastra risca sa nu fie aceptata in Schengen din cauza coruptiei din vami.

Traian Basescu raspundea dur autoritatilor franceze si germane, spunand ca neaderarea Romaniei ar reprezenta "discriminare" si a spus ca romanii nu vor accepta sa fie tratati ca cetateni de mana a doua, in Europa. Seful statului anunta totodata ca Romania va inteti lupta anticoruptie.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Guvernul a lasat mii de familii sarace fara ajutor social in luna ianuarie... Alarma falsa cu bomba langa ambasada Israelului din Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x