Antena Căutare

21 de ani de la Revolutie: Doliu pentru eroii timisoreni

Astazi s-au implinit 21 de ani de cand, la Timisoara, au cazut primii eroi ai Revolutiei romane. Pe 17 decembrie 1989, zeci de oameni au murit sub focurile de arma ale armatei. In memoria lor, Timisoara a fost azi in doliu.

Steagurile institutiilor au fost azi coborate astazi in berna, iar pe tot parcursul zilei au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor, in toate bisericile din oras.

La Monumentul Eroilor din Timisoara au fost depuse coroane de flori. Iar zeci de timisoreni au participat la marsul in memoria eroilor Revolutiei, organizat intre Catedrala Mitropolitana din Oras si Cimitirul Eroilor.

Manifestarile anticomuniste au inceput, in Timisoara, pe 15 decembrie 1989. Pe 17 decembrie, armatei i s-a ordonat sa traga si astfel au fost ucisi primii oameni. Pe 20 decembrie, Timisoara devenit insa primul oras din Romania liber de comunism.

Atentionare cod galben de viscol si ninsoare, incepand cu ora 20:00... Victor Adrian Prisacariu, romanul care a creat un sistem de interactiune om-calculator similar cu cel din Iron Man...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x