Antena Căutare

4 lucruri pe care angajații se feresc să le spună șefilor la locul de muncă

De foarte multe ori se întâmplă ca orice angajat să își pună siguranța locului de muncă mai presus de orice. Motivul este ușor de înțeles. Venitul lunar poate fi foarte important pentru întreaga familie, așa că unii angajați se feresc să riște să vorbească mai mult decât consideră că este cazul, ca să nu-și pună în pericol tocmai acest lucru.

4 lucruri pe care angajații se feresc să le spună șefilor la locul de muncă
| sursa foto: shutterstock

De foarte multe ori se întâmplă ca orice angajat să își pună siguranța locului de muncă mai presus de orice. Motivul este ușor de înțeles. Venitul lunar poate fi foarte important pentru întreaga familie, așa că unii angajați se feresc să riște să vorbească mai mult decât consideră că este cazul, ca să nu-și pună în pericol tocmai acest lucru.

4 lucruri pe care angajații se feresc să le spună șefilor la locul de muncă:

1. Problemele de familie

Unii angajați consideră că problemele de acasă trebuie să rămână acasă, iar nimeni de la birou nu trebuie să știe nimic despre ele. Sunt văzute ca o formă de vulnerabilitate care se poate întoarce împotriva angajatului într-un moment, motiv pentru care acestea nu sunt dezvăluite nimănui. Până într-un punct, această atitudine este chiar corectă. Nu toți vor să știe cu ce te confrunți în fiecare zi, pentru că fiecare coleg sau colegă de birou vine cu propriile probleme de acasă. La nivel de management, însă, trebuie să știi că există soluții care te pot ajuta să rezolvi sau măcar să gestionezi mai bine o parte dintre problemele cu care te confrunți. Poți discuta cu superiorul tău despre aceste probleme, iar acesta te poate îndrepta către departamentul de Resurse Umane pentru a aplica în programul pentru coasigurat, dacă, spre exemplu, ții în întreținere una sau mai multe persoane, precum soțul, soția sau părinții. În timp ce tu poți beneficia de unele avantaje financiare, persoanele aflate în întreținerea ta se pot bucura de asigurarea medicală, care este extrem de importantă.

2. Relațiile personale

Multe firme interzic cu totul relațiile personale între angajați, dar nu putem să ne prefacem că ele nu există, mai ales în condițiile în care unele locuri de muncă reprezintă mult prea mare parte din timp, astfel că viața personală este de multe ori neglijată. De teama de a nu-și pierde locul de muncă sau de a-și pierde credibilitatea în fața colegilor, cei care se află în astfel de situații aleg să păstreze de obicei tăcerea. Mai ales că în cazul unor relații între colegi de birou pot exista situații apropiate de conflictul de interese.

3. O opinie deschisă față de activitatea din firmă

Critica, atunci când este constructivă, poate aduce o valoare foarte mare în firmă. Sunt însă unele locuri în care, prin atitudinea superiorilor, spiritul critic și analitic este de multe ori sufocat. Astfel, unii angajații preferă să nu își exprime oficial părerea despre proiectele sau direcția pe care firma se îndreaptă ca să nu fie mai departe sancționați de către superiori.

4. Acei angajați „problemă” din birou

O echipă bună la locul de muncă este una în care fiecare își face cât mai bine partea sa de treabă. În unele situații, angajații care se trezesc în neplăcutul context că trebuie să acopere și greșelile altora, vor evita să își exprime public nemulțumirea, dacă vor considera că nimeni altcineva nu îi va susține.

Lipsa de comunicare poate fi nocivă atât într-un grup de lucru, cât și atunci când ne referim la relația dintre un angajat și angajatorul său. Trebuie să știi să îți cântărești cuvintele, să aduci argumente valide și să ai încredere în tine atunci când îți exprimi ideile și problemele. Desigur, contează extrem de mult și mentalitatea firmei, deschiderea la comunicare directă și gradul de apropiere față de superiori.


Sursă foto: Shutterstock / Copyright: ruigsantos

5 lucruri pe care angajații le doresc cel mai mult de la un loc de muncă... Orașele din România în care se trăiește cel mai bine. Capitala ocupă abia locul 9...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x