Antena Căutare

Un preot şi-a făcut o misiune din salvarea femeilor abuzate şi a copiilor abandonaţi! Acesta a investit 300.000 de euro

Un preot din Constanţa şi-a făcut o misiune din salvarea femeilor abuzate şi a copiilor abandonaţi! Acesta a reuşit să strângă, până acum, nu mai puţin de 300 de mii de euro şi - pe un teren donat - a început să contruiască locuinţe pentru cei care nu mai au un loc pe care să-l numească "acasă" Mai e ceva până la finalizarea proiectului, însă preotul este convins că va putea deschide adăpostul până la finalul anului.

Daniela are norocul unei familii care să o sprijine. Preotul Claudiu Banu s-a gândit, însă, la femeile care sunt nevoite să suporte abuzuri de neimaginat. Pentru ele şi pentru copiii lor a căutat o soluţie.

Ideea adăpostului pe care îl construieşte în Techirghiol i-a venit preotului după un vis pe care l-a avut în urmă cu 5 ani.

Însă în scurt timp un prieten i-a oferit un teren ca să-şi facă o casă, iar preotul a ştiut atunci că nu lui îi lipseşte un loc numit "acasă", ci altora.

Prietenul care a donat terenul a fost şi cel care a donat primii bani. Apoi alţi oameni de afaceri sau simpli enoriaşi au strâns 300.000 de euro din care a fost ridicat adăpostul. Iar acum, preotul spune că în scurt timp ar putea să primească primii locatari.

Preotul Claudiu Banu are credinţa că femeile şi copiii care vor ajunge în adăpostul său vor primi sprijinul de care au nevoie. 12 voluntari au anunţat deja că îl vor ajuta în acest proiect. Are însă parte şi de sprijinul prietenilor.

Din păcate, numărul copiilor abandonaţi în spitale este mai mare de la an la an.

Numai în 2019, în Constanţa, 195 de copii au fost părăsiţi după naştere. Iar în 2019 numărul lor a crescut cu 15 procente.

De asemenea, doar în Constanţa, 200 de femei au cerut ordin de restricţie după ce au fost agresate de parteneri.

Vrancea: Bărbat audiat de poliţişti după ce şi-a stropit soţia cu benzină şi i-a dat foc... Veste excelentă pentru români! A fost anunțată oficial lansarea Programului Prima Casă și în 2020. Lista băncilor care o...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x