Anunțul a fost făcut de Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) și are în vedere produsul alimentar „Tartă cu rubarbă și căpșuni” din magazinele Kaufland.
Oamenii sunt avertizați să nu consume „Tartă cu rubarbă și căpșuni” din respectivele supermarketuri. Dacă deja au achiziționat produsul respectiv, sunt sfătuiți să nu îl consume, ci să îl distrugă ori să îl returneze magazinului de unde l-au cumpărat.
Cei care vor returna produsul vor primi contravaloarea acestuia la prezentarea bonului fiscal.
Citește și: Alertă alimentară! A fost găsită telemea cu E.Coli, Stafilococ și Salmonella
Alertă alimentară: Un lanț de magazine scoate de la vânzare un produs care ar putea conține bucăți de plastic
Anunțul vine după ce au fost sesizate „bucăți mici de plastic albastru pe suprafața” lui. Ca o măsură de precauție, s-a dispus retragerea de la vânzare a produsului alimentar.
Avertismentul se referă la produsul: „Tartă cu rubarbă şi căpşuni K-Classic 1250g” GTIN 4063367224072 Dată de valabilitate: 10.2024 Nr. lot: 3185 Furnizor: B+F Bakery & Food GmbH Eschenstraße 5 D-33154 Salzkotten Germania.
Deși este posibil ca nu toate produsele să fie un pericol pentru sănătatea oamenilor, specialiștii recomandă ca stocul să fie complet retras de la vânzare, iar oamenii care l-au achiziționat deja să nu îl consume.
Este de preferat să se ia o astfel de măsură de precauție decât să fie consumate substanțe și materiale nocive pentru sănătatea umană. Astfel că este indicat să se urmeze sfaturile specialiștilor.
Potrivit unei surse, la finalul lunii septembrie, DSVSA a tras un semnal de alarmă și i-a atenționat pe consumatori cu privire la produsele cumpărate de la sibieni, după ce a fost găsită telemea cu E. Colli, Salmonella și Stafilococ.
La momentul respectiv, specialiștii informau că, în urma a 79 de probe de la produsele lactate fabricate de ciobanii sibieni, 14 au arătat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice, printre care E. Colli, Salmonella SPP și Stafilococ CP.
„Pe parcursul anului 2023 au fost prelevate și analizate un număr de 79 probe de produse lactate, din diferite categorii de produse (telemea, caș, urdă, produse acidofile, unt, cașcaval). S-au înregistrat depășiri ale limitelor maxim admise pentru criteriile microbiologice (E. Colli, Salmonella SPP, Stafilococ CP) pentru un număr de 14 probe produse lactate, dispunând măsurile impuse de legislația sanitară veterinară.
În urma controalelor efectuate la nivelul exploatațiilor de animale producătoare de lapte, au fost constatate neconformități de ordin structural și tehnologic (pavimente deteliorate, pereți și tavane ce prezentau exfolieri, folosirea materialelor greu de igienizat și dezinfectat, etc.)”, transmitea DSVSA Sibiu cu privire la acel incident.
Potrivit specialiștilor, nu trebuie consumate respectivele produse. Cel mai indicat este să fie distruse ori returnate magazinelor de unde au fost achiziționate.
Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro
Invazie de ploșnițe în București. Situație alarmantă. Care sunt metodele de eliminare a miilor de insecte... Trei copii din Iasi au ajuns la ATI după o greșeală făcută de mama lor. Femeia a folosit o soluție aparent banală...