Un nou studiu care a analizat numarul mare de boli determinate de consumul diverselor alimentele a scos la iveala faptul ca salata verde contaminata se afla la baza celor mai multe dintre cazuri imbolnaviri, insa consumarea carnii de pui contaminate are ca rezultat, in cele mai multe dintre cazuri, moartea. In lumina acestor descoperiri, Centrul de control si prevenire a bolilor din Statele Unite ale Americii recomanda, nu evitarea acestor produse, ci mai degraba o atentie sporita cand sunt folosite acasa.
„In ciuda rezultatelor obtinute care au aratat ca un numar foarte mare de persoane a fost otravit prin alimentatie, oamenii ar trebui sa consume in continuare cat mai multe fructe si legume. In atare conditii, manevrarea alimentelor capata o importanta covarsitoare in prevenirea bolilor si, in acelasi timp, permite doritorilor sa se bucure de gustoasele si nutritivele alimente. Una dintre cele mai bune modalitati de a ramane sanatos este sa te speli din de 20 de secunde cu apa si sapun mai ales cand este vorba despre un posibil contact cu un mediu propice dezvoltarii norovirusului. Iar norovirusul este, potrivit studiului amintit, responsabil de 46% dintre imbolnaviri, in vreme ce igenizarea mainilor este o modalitate excelenta de reducere a germenilor”, sustine Rachel Begun, nutritionist.
Vezi AICI câteva modalitati de reducere a riscului de te imbolnavi prin mancare.
Peştii au pretenţii financiare. Vezi AICI horoscopul zilei de marţi, 4 februarie... Urgia a trecut, autoritățile trebuie să se pregătească pentru inundații...