Alocațiile copiilor, dublate din impozitarea pensiilor speciale! Legea aprobată în Parlament ar trebui să fie promulgată, susține Opoziția

Alocații dublate din impozitarea pensiilor speciale, asta cere opoziția, după ce legea a fost aprobată. Parlamentarii au decis punerea ei în aplicare chiar înainte de 1 august, data stabilită inițial. Astfel, sumele ar urma să crească de la 150 la 300 de lei pentru copiii între doi şi 18 ani şi de la 300 la 600 de lei pentru cei cu vârsta de până la doi ani şi pentru cei cu handicap.

Alocațiile copiilor ar putea fi dublate din impozitarea pensiilor speciale!

„Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea dublării alocaţiilor. La preşedinte este respingerea OUG. Presupun că o să o promulge, nu are niciun temei. Am mai auzit anumiţi membrii ai Guvernului care invocau că o vor ataca această lege la CCR. Ce să atace? Ordonanţa lor de prorogare a termenului?

E bine să avem mişcări politice, problema e când devenim ridicoli. Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, îl invit din nou pe domnul Orban, mâine dimineaţă, să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o s facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR", a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD, la un post tv.

Citește și: Vești bune pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul! Anunțul ministrului Anisie!

Guvernul susține că nu sunt bani pentru creșterea alocațiilor

Ministrul Finanțelor susrine că nu există bani pentru dublarea alocațiilor în acest an și că aplicarea legii votate în Parlament ar putea fi amânată. Peste trei milioane şi jumătate de copii ar urma să beneficieze de legea adoptată de parlamentari.

Deputaţii au decis ca majorarea să intre în vigoare imediat şi nu din luna august, aşa cum dorea Executivul.

Ultimele știri