Antena Căutare

Alocațiile copiilor ar putea fi mărite de la 1 ianuarie. Câți lei vor primi în plus și ce se va întâmpla cu bursele sociale

Guvernul pregătește mărirea alocațiilor pentru copii. Potrivit unor surse, aceștia vor primi mai mulți bani lună de lună. Informația vine la doar câteva zile de la luarea decizie de suspendare a burselor sociale. Sorin Cîmpeanu susține, însă, că nicio bursă nu va fi tăiată!

Alocațiile copiilor ar putea fi mărite de la 1 ianuarie. Câți lei vor primi în plus și ce se va întâmpla cu bursele sociale | Hepta/Shutterstock

Guvernul lucrează la pachetul de majorări de venituri pentru populație care ar putea intra în vigoare de la data de 1 ianuarie, potrivit Antena 3. Informația vine la scurt timp după ce s-a iscat controversă cu privire la acordarea burselor sociale.

Potrivit unor surse guvernamentale, citate de Antena 3, Cabinetul prim ministrului Nicolae Ciucă va decide să crească alocațiile pentru copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 18 ani. Astfel, aceștia ar urma să primească de la 243 de lei pe lună, la 300 de lei. Copiii ar putea primi 57 de lei în plus la alocație.

Sorin Cîmpeanu răspunde criticilor: De burse sociale beneficiază, de la bugetul de stat, absolut toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectiva socio-economică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a răspuns miercuri criticilor privind bursele sociale acordate elevilor din mediul rural, el precizând că de burse sociale beneficiază, de la bugetul de stat, absolut toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectiva socio-economică, iar în privinţa transportului elevilor, va intra în şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare, prin care se asigură o sumă forfetară pentru toţi acei elevi care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu, care poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, peste bursa socială de 200 de lei, potrivit News.ro.

Articolul continuă după reclamă

Ministrul Educaţiei a spus în şedinţă că doreşte să clarifice diferenţa între bursele sociale şi asigurarea transportului, care ”sunt două lucruri distincte”.

”De burse sociale beneficiază, de la bugetul de stat, absolut toţi elevii aflaţi în dificultate din perspectiva socio-economică. Este vorba, în primul rând, de provenienţa din familii cu venituri reduse, la care se adaugă absolut toţi copiii care au probleme cronice, la care se adaugă copiii cu dizabilităţi, la care se adaugă orfanii de unul sau ambii părinţi. Toate aceste categorii de elevi vor primi şi primesc - avem hotărârea de guvern astăzi pe agendă - burse sociale într-un cuantum de 200 de lei”, a spus ministrul Educaţiei.

Citește și: Cum vor primi elevii note, potrivit noilor reguli. Explicațiile lui Sorin Cîmpeanu: „Dacă ai 3 ore de matematică, vei avea 6 note”

El a precizat că în anul 2020 a fost 100 de lei, înainte de anul 2020 a fost de doar câţiva lei.

”Peste aceste burse sociale pe care, repet, le primesc toţi cei care au dreptul să le primească, avem asigurarea transportului de la domiciliu la şcoală. Este deja pe circuitul de avizare un proiect de ordonanţă de urgenţă, despre care am discutat, şi care sunt convins că va putea să intre săptămâna viitoare pe agenda şedinţei de guvern, prin care decontarea transportului se face dublu faţă de condiţiile de până acum”, a spus Cîmpeanu.

El a arătat că este vorba, în primul rând, de o sumă forfetară pentru toţi acei elevi care învaţă în altă localitate decât cea de domiciliu; o sumă forfetară care poate ajunge la 200, chiar 300 de lei per elev, peste bursa socială de 200 de lei”.

Citește și: O familie din Sibiu a primit o factură de 33.000 de lei la curent: "Facem credit la bancă”. Ce soluție le-a dat frunizorul

”Sunt aceste alocaţii forfetare pentru ca peste o sută mii de elevi să poată ajunge la şcoală. Aceste alocaţii forfetare, conform proiectului de ordonanţă de urgenţă, pot fi crescute cu până la 50% în cazul în care abonamentul de transport în zona respectivă, şi avem judeţe precum Suceava şi Constanţa, care au tarife foarte mari în raport cu celelalte judeţe la transport, vor fi prezentate aceste abonamente şi alocaţia forfetară va putea să crească cu 50%”, a afirmat Cîmpeanu.

Ministrul a menţionat că ”bursele sociale se asigură prin bugetele autorităţilor locale, de la bugetul de stat, iar transportul tuturor elevilor din România, de acasă la şcoală dus-întors, se asigură din bugetul Ministerului Educaţiei”.

Citește și: Elevii își vor lua „adio” de la mediile de 10 la sport, muzică și desen. Ce schimbări anunță ministrul Educației

Vezi ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Gestul făcut de Vladimir Putin, după ce a anunțat mobilizarea rușilor pentru război. Acesta ar fi plecat în vacanță pent... (P) Aproximativ 35.000 de joburi noi și aproape 1 milion de aplicări au fost înregistrate în septembrie pe eJobs.ro...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 9 decembrie 2024. Ruxandra a câștigat suma de 3500 de lei Marti, 10.12.2024, 19:00
2025 de exceptie Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x