Antena Căutare

Elevii își vor lua „adio” de la mediile de 10 la sport, muzică și desen. Ce schimbări anunță ministrul Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că a depus un proiect de lege pentru stabilirea de calificative în loc de note la Educație Fizică, Muzicală și Plastică.  

Colaj cu Sorin Cîmpeanu și elevi
Ministrul Educației a anunțat schimbări importante pentru disciplinele sport, muzică și desen | Shutterstock & Hepta

Sorin Cîmpeanu a anunțat că a avut discuții cu reprezentanți ai sindicatelor din învățământul preuniversitar, în urma cărora s-a ajuns la soluția înlocuirii notelor cu calificative pentru 3 discipline.

Sorin Cîmpeanu a declarat că decizia de a renunța la notele de la 1 la 10 pentru disciplinele Educație Fizică, Muzicală și Plastică și înlocuirea lor cu calificativele Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient vine în urma unor discuții și analize legate de faptul că peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00 la muzică, sport și desen. Ministrul a precizat că aceste măsuri nu se vor aplica și în cadrul liceelor vocaționale sau cu profil sportiv, unde elevii vor fi în continuare punctați cu note.

Sorin Cîmpeanu a specificat că măsura de înlocuire a notelor cu calificativele în cadrul acestor disipline vine pentru a încuraja participarea elevilor la aceste ore, fără a simți presiunea notei.

Citește și: Top 20 de licee din țară, în funcție de ultima medie de la admiterea din 2022. În ce colegiu cea mai mică medie a fost 9,68

Sorin Cîmpeanu anunță calificative în loc de note pentru 3 discipline

„Peste 96% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00, iar aproape 90% au media anuală 10.00 la disciplina Educație Fizică. La Educație Muzicală și Educație Plastică cca. 93% dintre elevi au medii anuale de 9.00, 9.50 și 10.00. Din 192.843 de medii analizate, 162.052 sunt medii generale/anuale de 10.00!

Citește și: Ce hobby-uri are David Popovici și cum se va pregăti pentru examenul de Bacalaureat. „Racheta” intră de la toamnă în clasa a 12- a

Am participat la o dezbatere constructiva cu reprezentanți ai sindicatelor din invatamantul preuniversitar si profesori de educatie fizica, întâlnire în cadrul căreia am prezentat o sinteză realizată prin agregarea unor seturi de date din SIIIR (Sistemul Integrat Informatic al Învățământului din România). Studiul a fost realizat la nivel național, pe o eșantionare reprezentativă (220 școli din toate județele; 64.281 de elevi/min 4 școli/județ, cu o distribuție echilibrată între mediile de rezidență: urban - rural)”, a precizat ministrul Educației.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Cum se va desfăşura Bacalaureatul, după noua Lege a Educaţiei. La ce materii nu vor mai primi elevii note, pe parcursul anilor

„Sunt foarte multe școli în care nu există nici măcar o medie diferită de 10.00 la aceste discipline (37 școli din eșantionul de 220 școli).

Practic, situația reală ne arată că mediile sunt distribuite pe 4 paliere, 10.00, 9.50, 9.00 și mai puțin de 9.00.

Fundamentat pe această situație reală, propunerea este de acordare a calificativelor pe 4 paliere: Foarte bine/Bine/Suficient/Insuficient. Pentru invatamantul vocațional/clase cu profil sportiv se va pastra sistemul de notare de la 1 la zece, lucru deja precizat în proiectul legii.

Ne exprimăm convingerea că acest sistem de evaluare, care ia în considerare realitățile din sistemul de învățământ românesc, va încuraja participarea elevilor la aceste discipline, fără a simți presiunea notei. În plus, precizăm că numărul de ore alocat săptămânal acestor discipline NU va fi diminuat, existând posibilitatea de creștere prin noile planuri cadru care vor fi aplicate începând cu septembrie 2023”, a mai spus ministurl.

De curând, Sorin Cîmpeanu a anunțat 5 „decizii majore” de schimbare a Legii Educației

Mâncare cu viermi la o shaormerie din București. Imaginile revoltătoare în urma cărora s-a sesizat Poliția. Ce sancțiuni... (P) Provocările cu care vine învățarea online și cum le depășești...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x