Antena Căutare

„Am putea avea în jur de 10.000 de infecții”. Alte două orașe din țară sunt la un pas să devină focare de coronavirus. Nelu Tătaru anunță noi măsuri

Pericol uriaș de infectare cu noul coronavirus în două mari orașe din țară. Nelu Tătatru a dat informații despre cele două potențiale focare de COVID-19.

Două dintre cele mai mari orașe din țară, Constanța și Brașov, sunt pe cale să devină focare de coronavirus. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat, la Antena 3, că numărul persoanelor infectate ar putea ajunge la 10.000.

„În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare”, a declarat Nelu Tătaru.

„Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație.

Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință”, a adăugat ministrul.

Ministrul a declarat că numărul românilor infectați cu noul coronavirus poate ajunge la 10.000.

„Acest număr poate fi re-evaluat, în contextul în care, odată cu venirea concetățenilor noștri, mă refer la Paște, vom avea două săptămâni în care așteptăm un aflux ridicat. Dacă va putea fi controlat, prin izolare sau carantină, putem avea un vârf al numărului de cazuri un pic mai mic”, a explicat Tătaru.

Cercetătorii aruncă bomba: Medicamentul împotriva coronavirus ar exista de ani buni în farmacii: „O singură doză omoară ... Tot ce trebuie să știi despre amânarea ratelor! Ce pași trebuie urmați, data limită pentru depunerea cererilor și ce cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x