Antena Căutare

Amenda pentru rovinieta se plateste o data pe luna

Vesti bune pentru soferi! Din acest weekend, amenda pentru cei care uita sa-si plateasca rovinieta se poate da o singura data pe luna. In plus, sanctiunea nu mai vine insotita de taxa de despagubire, care mai golea portofelele de 150 de lei.

Legea a devenit putin mai blanda cu şoferii care nu se grabesc sau uita sa plateasca taxa de drum. Daca, pana acum, cei care erau prinşi ca au circulat fara rovinieta primeau o amenda intre 500 şi 1000 de lei plus o taxa de despagubire de 28 de euro, de acum inainte vor plati doar amenda. O singura amenda.

Soferii vor fi amendati doar o singura data pe luna, asta chiar daca trec de mai multe ori in dreptul unui asemenea dispozitiv de control. Adica daca, intr-o luna, primiti mai multe amenzi acasa pentru lipsa rovinietei, o platiti doar pe prima. Aşa se rezolva una dintre cele mai mari probleme ale vechii legi.

In schimb, cine se grabeşte sa achite sanctiunea in primele 48 de ore, are de dat doar jumatate din valoarea ei - 250 de lei. Noua lege vine şi cu un minus. Amenzile pentru rovinieta nu se mai pot plati pe loc.

Mii de bucuresteni au vizitat astazi Vila Dante... Tragedie: Un copil de 13 ani s-a inecat in centrul Timisoarei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x