Antena Căutare

Amenzi pentru cei care nu-si monteaza cauciucuri de iarna

In fiecare iarna, aceeasi poveste: prima ninsoare, primul blocaj. Ministerul da vina pe soferii si vreea sa-i oblige, deocamdata, doar pe cei care transporta marfa sau persoane, sa-si puna pe masini cauciucuri de iarna pe toate rotile si lanturi.

"Lanturi antiderapante precum si cu alte echipamente care sa ajute la deblocarea traficului in situatii extreme",


Pentru transportatori decizia de a-i amenda pe cei care umbla fara echipament de iarna e insa cu doua taisuri.

"Partea buna este ca o sa putem circula in trafic intr-o siguranta mai ridicata. Partea rea este ca o sa trebuiasca sa facem o investitie in plus pentru a echipa masinile cu cauciucuri de iarna. Pe un camion care are 10 cauciucuri si se ajunge la o investitie de 2 miliarde vechi. Nicio firma nu cred ca are disponibile asemenea sume", a declarat Beniamin Kira, propietarul unei firme de transport.



Dar, cine nu investeste plateste: amenzile dar si deblocarea.

Masura Ministerului Transportului e posibil sa se extinda si pentru masinile mici.

Daca masura Transporturilor se va aplica si la masinile mici, regula va fi aceeasi ca la autovehiculele mari: cauciucuri de iarna pentru toate rotile.

"Daca sunt doua de vara pe spate si doua de iarna pe fata, in momentul in care se franeaza cele de pe spate rasucesc masina si ... uite accidentul!", a explicat Adrian Macarie, director Service.

Soferii spun ca nu ajunge schimbarea cauciucurilor, ci si a drumurilor. Deocamdata ministerul nu a decis cat de mari sa fie amenzile si nici de la ce data se aplica.

Scandal cu focuri de arma la spitalul municipal din Timisoara... EXCLUSIV! Trafic cu carne stricata sub ochii autoritatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x