Cumpărăm salată de icre, dar în realitate mâncăm doar conservanţi, aditivi alimentari, arome şi multe E-uri. E reţeta a mai bine de jumătate din produsele de acest fel prezente pe rafturile magazinelor, potrivit unui studiu al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului.
ANPC a analizat 51 de sortimente de salată de icre prezente pe rafturile magazinelor de la noi. INTRA GRAFICA Şi au aflat, astfel, că 80% dintre produsele analizate conţin în jur de şapte conservanţi, 69% - acid citric, 52% - agenţi de îngroşare. IESE GRAFICĂ De toate, mai puţin icre adevărate.
”În unele sortimente am găsit şi ingrendiente nespecifice unei salate de icre, cum ar fi: amidon de porumb, amidon din cartofi, proteină din lapte, lactoză, zahăr, sirop de glucoză.”
Pe termen lung, asta înseamnă pentru noi o stare de sănătate precară. Ce se poate întâmpla: patologii digestive, intoleranţe alimentare, diverse tipuri de alergii, se poate ajunge până la cancer.
Cumpărătorii s-au resemnat deja în faţa rafturilor.