Au fost oficiate slujbe de pomenire pentru Regele Mihai în bisericile ortodoxe românești din străinătate

In lacasele ortodoxe romanesti din Regatele Suediei, Norvegiei si Danemarcei, au fost oficiate miercuri slujbe de pomenire pentru Regele Mihai.

Au fost oficiate slujbe de pomenire pentru Regele Mihai in bisericile ortodoxe

În lăcașele ortodoxe românești din Regatele Suediei, Norvegiei și Danemarcei, au fost oficiate miercuri slujbe de pomenire pentru Regele Mihai. Informația vine de la Episcopia Ortodoxă Română a Europei de Nord.

Episcopul Macarie Drăgoi al Episcopiei Ortodoxe Române a Europei de Nord a transmis condoleanțe Casei Regale a României, îndemnând preoții și credincioșii din țările scandinave să-l pomenească în rugăciuni pe Regele Mihai, care a trecut din această viață spre veșnicie pe 5 decembrie 2017.

''Să îi mulțumim Regelui Mihai pentru prezența nobilă, discretă și demnă printre noi și să ne rugăm pentru odihna sufletului său. Se cuvine, cu acest prilej, să medităm duhovnicește și la ceea ce a însemnat regalitatea pentru noi, românii, dar și la tragediile istorice care au implicat direct România și pe Regele Mihai. Să ne amintim că deviza istorică a regilor României a fost: 'Nimic fără Dumnezeu!''', a spus episcopul în timpul liturghiei de miercuri din biserica parohiei românești ''Sfântul Gheorghe'' din Stockholm.

Foto: Hepta

Ultimele știri