Antena Căutare

Autorii "Jafului Secolului", condamnati la cate 11 ani de inchisoare

Tribunalul Bucuresti i-a condamnat la cate 11 ani de detentie pe inculpatii din procesul "Jaful Secolului" - Petru Nica, Gabriel Constantin Velescu si Aurelian Romulus Paven. Ionela Popa, iubita unuia dintre acuzati, a primit doi ani de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei, potrivit Mediafax.

Cei trei inculpati au fost obligati in solidar sa plateasca daune materiale catre partea civila, Sc International CPI Security SRL, 8.924.040.000 lei vechi si 28.803 de dolari, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti.

Pe 5 iulie 2004, Petru Nica - angajat al CPI Security - a fugit cu o masina blindata incarcata cu bani proveniti de la filialele din Galati, Constanta si Ploiesti ale ABN Amro. Cateva ore mai tarziu, autospeciala, care transporta 88,4 miliarde de lei vechi si 33.396 de dolari, a fost gasita abandonata pe strada Madrigalului, din cartierul Baneasa. Cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperata.

Potrivit anchetatorilor, Velescu si Paven l-au asteptat pe Nica pe traseu, cu o masina. Ei au mers apoi in spatele autospecialei pana in apropierea restaurantului Cocosatul din Baneasa, unde Nica a oprit masina, iar colegul care il insotea - Dan Vlasceanu - a coborat sa faca o serie de cumparaturi.

Nica a plecat apoi cu autospeciala, iar ceilalti doi complici l-au insotit pana pe strada Madrigalului, pe malul lacului Herastrau, unde politistii au descoperit masina abandonata.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in zilele care au urmat jafului, Paven si Velescu au luat legatura cu o agentie imobiliara, incheind un precontract pentru cumpararea unei vile la Snagov, pe numele Ionelei Popa - prietena celui de-al doilea. Ei au platit 12.000 de dolari si un comision pentru agentia imobiliara, urmand sa perfecteze contractul de vanzare-cumparare a imobilului cu proprietarul vilei, un cetatean strain.

Cea mai mare parte a prejudiciului a fost recuperata, dar restul de bani - in jur de 8,5 miliarde de lei - nu au fost inca gasiti.Initial, in ianuarie 2006, Tribunalul Bucuresti ii condamnase la cate 14 ani de inchisoare pe Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven, decizia fiind contestata la Curtea Apel, care a decis rejudecarea cazului.

Sursa: Antena3.ro

Procurorul General al Romaniei controleaza DIICOT Galati dupa cazul Boldea... Singurul investitor strain in agricultura din Gorj, batut de sateni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x