Antena Căutare

Autoritatea din Comunicaţii anunţă că traficul în reţelele de comunicaţii va creşte cu până la 50% în această perioadă, ca urmare a muncii la distanţă, iar operatorii telecom se pregătesc pentru o utilizare intensivă a reţelelor

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat miercuri că a analiză a autortăţii a datelor transmise de operatorii de telefonie şi internet arată că ne putem aştepta la creşteri de trafic estimate de unii furnizori la peste 50% faţă de situaţiile normale, reprezentând o provocare şi pentru furnizarea de comunicaţii electronice.

”Ȋn contextul actual al răspândirii virusului Covid-19 în care au fost şi vor fi luate în continuare o serie de măsuri la nivelul ţării noastre, ce vor implica o utilizare suplimentară a reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice, ANCOM a transmis, în urmă cu o săptămână, celor mai importanţi operatori de telefonie şi internet o înştiinţare pentru a se pregăti să ia măsurile necesare şi posibile pentru a evita şi a soluţiona posibilele situaţii de congestie sau întrerupere a traficului de voce şi/sau de date. Analiza ANCOM a datelor transmise de operatori arată că ne putem astepta la creşteri de trafic estimate de unii furnizori la peste 50% faţă de situaţiile normale, reprezentând deci o provocare şi pentru furnizarea de comunicaţii electronice”, arată un comunicat al ANCOM.

Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creşterii traficului de date, furnizorii au monitorizat încărcarea şi nivelul de trafic din reţelele proprii, precum şi alţi parametri de calitate ai reţelei.

Furnizorii au efectuat un management al riscului şi au identificat o serie de ameninţări şi riscuri posibile, care se referă cel puţin la securitatea serviciilor şi a reţelelor, a aprovizionării cu echipamente comerciale necesare serviciilor de comunicaţii electronice şi au iniţiat acţiuni de evitare sau diminuare a acestor riscuri.

”Creşterea traficului vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanţă, a mutării cursurilor şcolare şi universitare în mediul online şi a unei estimări a creşterii semnificative a componentei de entertainment online. În aceste condiţii, este de aşteptat ca serviciile de comunicaţii electronice cele mai utilizate în aceste cazuri – respectiv serviciile de voce mobilă şi serviciile de acces la internet fix şi mobil – să cunoască o creştere semnificativă a traficului, iar traficul care în mod obişnuit se derula în interiorul unei reţele private (instituţie, agent economic) să se deruleze peste reţeaua publică”, arată autoritatea.

Furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice sau de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului au obligaţia de a lua toate măsurile de securitate adecvate pentru a administra riscurile la adresa securităţii reţelelor şi serviciilor de comunicaţii electronice astfel încât să asigure un nivel de securitate corespunzător riscului identificat şi să prevină sau să minimizeze impactul incidentelor de securitate asupra utilizatorilor şi reţelelor interconectate, conform unei reglementări ANCOM.

”Până în acest moment ANCOM nu a primit reclamaţii cu privire la deteriorarea calităţii serviciului de internet. Utilizatorii au la îndemână aplicaţia Netograf prin intermediul căreia pot măsura oricând parametrii tehnici şi de calitate ai serviciului de acces la internet. Această platformă este un instrument oficial creat de ANCOM şi utilizarea sa va oferi Autorităţii informaţii în timp real despre cum funcţionează serviciile de internet. Mai mult, utilizarea este gratuită, măsurătorile efectuate neconsumând din resursele incluse in abonamente”, spun reprezentanţii ANCOM.

România beneficiază de reţele foarte bune în condiţiile în care 71% (3,7 milioane) din conexiunile de internet fix permit deja viteze foarte mari, de peste 100Mbps, conform ultimului raport de date statistice realizat de ANCOM. De asemenea, la jumătatea anului trecut, 84% din numărul total al conexiunilor la internet mobil în România erau conexiuni de mare viteză (3G – 29% şi 4G – 55%).


Sursa : news.ro

Dosare penale pentru cei care nu respectă izolarea! Persoanele care au venit din zonele de risc din străinătate sunt pri... Un suspect de coronavirus a fugit dintr-un spital din Galați! Ce a făcut după ce a evadat din carantină este de necrezut...
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Cele mai nesigure semne zodiacale. Nativii care se bazează mereu pe cei din jur
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x