- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Elevii de clasa a XII-a și candidații respinși în anii precedenți la Bacalaureat încep, pe data de 13 iunie, sesiunea de vară a examenului de bacalaureat 2016
În perioada 30 mai – 3 iunie s-a desfăşurat etapa de înscriere a candidaţilor din seria curentă, cât şi din serii anterioare, pentru examenul de BACALAUREAT 2016, sesiunea iunie – iulie.
BAC 2016: Potrivit calendarului aprobat de MENCS, BACALAUREAT 2016 se desfășoară începând cu data de 13 iunie, când are loc probă la limba română – comunicare orală. Proba de limba maternă – comunicare orală, are loc în perioada 15-17 iunie. Între 21-24 iunie se desfăşoară proba de evaluare a competenţelor digitale, urmată, între 27 iunie şi 1 iulie, de probă la limbă străină – comunicare orală. Probele scrise încep pe data de 4 iulie cu Limba şi literatura română (proba E)a), apoi, pe 5 iulie, – probă la Limba şi literatura maternă (proba E)b), pe 6 iulie proba obligatorie a profilului (proba E)c), și, pe 8 iulie, probă la alegere a profilului şi specializării (proba E)d).
BAC 2016: Conform calendarului BACALAUREAT 2016, primele REZULTATE BACALAUREAT 2016 vor fi afişate pe data de 12 iulie, atunci când, în intervalul 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse contestaţiile. Între 13 și 15 iulie urmează să fie rezolvate contestaţiile, iar rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 16 iulie.
BAC 2016: Cum faci contestație
BAC 2016: Elevii au astfel la dispoziţie doar PATRU ore să depună contestaţie, în cazul în care consideră că nota nu este cea meritată. Totuși, candidații trebuie să verifice încă o dată baremul de corectare, deoarece lucrările vor fi corectate de un alt profesor, iar nota finală poate să fie chiar mai mică decât cea obţinută iniţial.
BAC 2016: Contestaţiile la probele scrise se depun şi se înregistrează la centrul de examen. Preşedintele, împreună cu unul dintre vicepreşedinţi, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestaţiile şi le înregistrează.