Antena Căutare

Bani în plus pentru personalul didactic. Ministerul Educației vrea să introducă spor de suprasolicitare

Bani în plus pentru profesor. Ministerul Educației vrea să introducă spor de suprasolicitare

Autoritățile vin cu o nouă propunere legislativă care vizează acordarea de sporuri de suprasolicitare pentru tot personalul didactic.

Pe masa senatorilor, sub procedură de urgență se află în dezbatere un proiect referitor la acordarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, pentru tot personalul didactic. Potrivit legestart.ro, sporul este luat doar de profesori, managerii de instituții școlare nu pot beneficia de acest lucru, deoarece lege nu le permite.

În acest moment, legea prevede că doar personalul didactic de predare primește acest spor, ceea ce ar însemna o aplicare neunitară a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din fonduri publice, mai exact art. 16, subcapitolul II.B. Reglementări specifice personalului didactic din învățământ, Anexa 1 – Familia ocupațională de funcții bugetare “Învățământ”: “…pentru personalul didactic de predare din învățământ se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data de 1 decembrie 2018.”

Inițiatorii actului normativ de la Senat susțin, în expunerea de motive, că managerii instituțiilor de învățământ au probleme în modalitatea de aplicare a acestei prevederi, deoarece sporul nu se acordă, în acest moment, în mod unitar, atât personalului de conducere, inspectorilor școlari, ci doar personalului de predare, deși directorii, de exemplu, au și ore la catedră și sunt și manageri la școala respectivă.

Art. 4 litera B – Personalul didactic din învățământul special și special integrat, personalul didactic din Centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București și din structurile coordonate, monitorizate și evaluate de către aceste centre, beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază.

Art. 16 litera B – Personalul didactic definit potrivit art. 88 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, beneficiază de un spor de suprasolicitare neuropsihică, de 10% din salariul de bază, începând cu data intrării în vigoare a acestei legi.

sursă: Legestart.ro

Vacanța de Paște 2019. Oferte și destinații de vis în Bucovina... Bătaie cruntă în centrul Bucureștiului. S-au lovit cu bâtele chiar aproape de Inspectoratul General de Poliție...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x