Antena Căutare

Bilant ingrijorator in Moldova: Sate rupte de lume, drumuri blocate, oameni fara bunuri de stricta necesitate

Zeci de comune rupte de lume si drumuri blocate - acesta este bilantul ninsorilor din ultimele zile, din nordul si estul tarii. Sunt zone unde nici macar utilajele de deszapezire nu pot ajunge. Si sunt oameni care au nevoie de ingrijiri medicale, de mancare sau macar de lemne pentru foc. Asa ca militarii se iau in piept cu nametii, ca sa-i salveze pe toti cei aflati in nevoie.

Trei ore, pe jos, prin viscol, au mers jandarmii din Bacau pentru a ajunge la un batran invalid. Omul nu mai avea nici mancare, nici lemne de foc de doua zile.

Si in Botosani a fost teroare. Pompierii au mers prin zapada de trei metri inaltime ca sa ajunga la o fetita de trei ani. Copila suferise arsuri pe 15% din suprafata corpului si avea nevoie urgenta de ajutor. Pana la urma, fetita a ajuns in siguranta la Spitalul de Pediatrie din Botosani.

Nici in Iasi situatia nu e mai buna. Pentru localnicii din Roscani, izolati de o saptamana, singura modalitate de a intra si de a iesi din comuna este acum sania trasa de cai.


Iarna crunta face legea si in judetul Neamt, de mai multe zile. A tinut drumurile blocate cu zilele, a inchis scoli si a izolat zeci de localitati. Nu a reusit sa-l sperie insa pe prefectul judetului.

Cu troienele cat casa in judetul lui, prefectul de Neamt debordeaza de optimism: “Am reusit ca drumurile nationale sa se mentina in stare de functionare, zic eu ca pe alocuri se poate circula ca si in timpul verii. Practic nu avem nimic infundat sa nu se ajunga la populatie”.

Asa se vede din birou. De afara, insa, imaginea nu e la fel de senina. In ultimele zile, 10.000 de oameni din 22 de localitati din Neamt au ramas izolati din cauza drumurilor troienite. Ieri, o ambulanta care trebuia sa ajunga la un pacient cu hemoragie a avut nevoie de... salvare.

Prefectul optimist are insa o explicatie pentru diferenta dintre ce spun oamenii si ce spun autoritatile: “Degeaba dai inchis acel punct, ca si inchis si deschis tot greu se ajunge”.

Din fericire, meteorologii au vesti mai bune pentru locuitorii din Neamt. Nu va mai ninge atat de mult. Dar troienele se vor pastra, pentru ca va fi foarte frig zilele urmatoare.


foto: Intact Images

Cod Galben de ninsori si viscol in sud-estul tarii din aceasta noapte... Taxele si impozitele in Capitala in 2013 raman neschimbate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x