Antena Căutare

Brandul saraciei: Explore the danubian bushes

Se tot discuta de cateva zile despre brandul turistic al Romaniei. Toti nepriceputii vin la televiziune sa-si dea cu parerea, si numai pe mine, mai nepriceput decat toti la un loc, nu m-a intrebat nimeni ce parere am. N-am fost niciodata in viata mea intr-un concediu, nicaieri, ca turist. In 20 de ani de scris la gazeta am avut concediu doar de doua ori, dar nu si bani sa plec o saptamana intr-o statiune. In afara de anul dintre iulie 2008 si iulie 2009, tot timpul am avut un salariu care imi ajungea de chirie, de mancare si de tigari. De cand nu mai fumez si tin si regim, am reusit sa-mi iau bicicleta si am vizitat tot Bucurestiul (dar tot, ceea ce nu e putin lucru!), Chitila, Magurele si Chiajna. Dar si asa, tot n-am habar de turism, deci sunt in continuare frustrat ca nu sunt invitat la televiziune sa-mi dau parerea cot la cot cu ceilalti nepriceputi.

Dupa ce am scris un reportaj despre obezi, mi s-a pus brandul de grasan care a slabit cateva kile si de atunci sunt invitat numai la emisiuni despre obezitate, in ciuda faptului ca am invatat cate ceva despre boala asta. Despre turism nu ma intreaba nimeni. Turist cu adevarat n-am fost nici o singura zi, dar am umblat destul de mult ca ziarist si am si eu cateva sugestii pentru brandul turistic.

Eram in Orsova, in toamna lui 2007, scriam un reportaj pentru Cotidianul. Cristian Cioaca, soferul Cristian Cioaca, stelist fanatic, m-a tinut de la Bucuresti pana la Orsova numai in manele, imi vajaia capul de Salam si Vijelie. Si Guta. Mult Guta. Era suparat ca pierduse Steaua un meci important, de parca nu asta se intampla mereu de 20 de ani, si tot drumul s-a drogat cu manele.

In asemenea momente n-aveai ce sa-i faci, il suportai, mai ales ca era un tip cu mult bun-simt, nu se baga sa puna intrebari la interviuri, nu era interesat de gainarii cu factura de cazare, sa-i ramana si lui 10-20 de lei la o deplasare, nu isi facea program separat, nu era pretentios la mancare, la o adica puteai chiar sa il rogi sa te ajute la carat trepiedul, laptopul ori alte scule pe teren si nu zicea nu.

Tot articolul, in Jurnalul National

600 de urgente in 24 de ore in Bucuresti, din cauza caniculei... Cod Galben de ploi si vijelii in 26 de judete si de canicula in 15...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x