Căutare Live

Buzău: O alunecare de teren produsă pe malul râului Câlnău ameninţă un cimitir şi mai multe locuinţe, la Mărăcineni

O alunecare de teren produsă pe malul drept al râului Câlnău, din judeţul Buzău, ameninţă cimitirul din localitatea Mărăcineni, şase case şi anexele, drumul local şi un stâlp de înaltă tensiune.

Situaţia din comuna Mărăcineni a fost prezentată, marţi, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, convocată de prefectul Buzăului, Carmen Ichim, comitet în cadrul căruia a fost aprobat planul de măsuri de iarnă.

Şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor din cadrul Direcţiei Apelor Române Buzău Ialomiţa, Beatrice Neagu, a explicat că la Mărăcineni, din cauza fenomenelor meteo periculoase şi a debitului râului Câlnău, s-a produs o eroziune pe o distanţă de circa 200 de metri care pune în pericol cimitirul din comună, şase case cu 30 de oameni şi un stâlp de electricitate.

"În urma fenomenelor meteo periculoase şi a debitului mare al râului Câlnău s-a produs o eroziune de mal drept pe lungime de 200 de metri, la Mărăcineni. Această eroziune pune in pericol cimitirul, e distanţă foarte mică, de 10 metri, între gardul cimitirului şi eroziune. Sunt 15 metri până la un stâlp de înaltă tensiune şi circa 30 de metri între eroziune şi 6 locuinţe cu terenuri si anexe. Având in vedere aceastea, ne-am gândit că e imperios necesar să amenajăm lucrări provizorii în regim de urgenţă, de calibrare a albiei râului Câlnău. Vom colabora cu Primăria Mărăcineni, SGA va aduce utilaje, va face măsurători, iar Primăria va pune la dispoziţie motorină”, a declarat şeful SGA, Beatrice Neagu.

La rândul său, prefectul de Buzău, Carmen Ichim, a făcut recomandarea către SGA de a face toate demersurile către Ministerul Apelor pentru a fi demarate, atunci când va fi posibil, lucrări definitive pentru stoparea eroziunii malului drept al râului Câlnău.

Pe de altă parte, administratorul public al comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru, a făcut apel la autorităţi să se implice în rezolvarea acestei situaţii pentru că problemele pot deveni extrem de grave odată cu venirea ploilor şi mai grav la primăvară, când pământul se va dezgheţa.

Sursa : news.ro

O tânără de 26 de ani a fost răpită în miezul zilei și dusă de doi bărbați în Caracal!... Programul „Prima casă”, modificare majoră! Categoria de români pentru care va fi deschis în premieră, cu denumirea „O fa...
Zodii care își găsesc sufletul pereche pe data de 26 septembrie 2022. 3 nativi care se vor îndrăgosti iremediabil
Pe harta astrală există un semn pozitiv care le oferă zodiilor speranță, dorința de a...
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022. Leii vor câștiguri financiare mai mari. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 26 septembrie 2022 spune că Leii au nevoie de câștiguri mai mari pentru a...
Parteneri
Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a purta mereu cercei cu perle. Majestatea Sa nu se despărțea de ei la niciun eveniment
Catine.ro
Ultimele știri
x