Antena Căutare

Lovitură pentru români. Abia acum s-a aflat: Pilonul doi nu va mări semnificativ pensiile

Veşti despre pensiile milioanelor de români care contribuie atât la stat şi au virat bani în ultimii 11 ani şi la Pilonul II. Au apărut primele calcule despre cât vor câştiga viitori pensionari.

Veşti despre pensiile milioanelor de români care contribuie atât la stat şi au virat bani în ultimii 11 ani şi la Pilonul II. Au apărut primele calcule despre cât vor câştiga viitori pensionari.

Sumele sunt încă mici, iar şi mai îngrijorător este că mai bine de jumătate din populaţia activă nu economiseşte vreun leu pentru viitor şi se bazează exclusiv pe ce pensii îşi va permite să dea statul peste 10, 20 sau chiar 30 de ani.

Un român care câştigă salariul mediu brut a contribuit lunar la Pilonul II în ultimii 11 ani, de când a devenit obligatoriu. A strâns în cont 12.000 de lei, dar a plătit şi comisioane lunare de până la 2,5%. Dacă mâine va ieşi la pensie de drept va primi 200 de lei pe lună. timp de 5 ani. Iar, pensia de la stat, unde acelaşi salariat a contribuit 35 de ani, va fi în jur de o mie de lei. Aşadar, pensionarul va obţine în total 1.200 de lei.

Cu toată că acum nu există o lege privind plata pensiilor din pilonul II, există câteva excepţii: banii pot fi scoşi doar în caz de invaliditate, pensionare anticipată, de drept sau dacă au fost lăsaţi moşternire, în caz de deces. Suma adunată în cont poate fi scoasă într-o singură tranşă sau eşalonat, pe 5 ani. Dacă pensionarul alege să scoată toţi bani atunci va plăti şi un impozit de 10%.

Descoperire macabră făcută de pompierii chemați să stingă un incendiu! N-a avut nicio șansă... Ionuț Budișteanu, unul dintre cei mai influenți tineri din lume, știe cum va arăta lumea de mâine!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x