Căutare Live

Când își redeschid, de fapt, grădinițele porțile? Monica Anisie, explicații de ultim moment despre haosul creat: „Ordinul se află pe traseul de elaborare”

Bulversare totală pentru patronii grădinițelor private și ai creșelor care ar fi trebuit să fie deschise, începând de astăzi. Aceștia refuză să reia activitatea, pentru că, spun ei, trebuie să ia măsuri de protecție, fără un ghid clar pentru acestea, deoarece nu există un act oficial care să le spună ce trebuie să facă.

Când își redeschid, de fapt, grădinițele porțile? Monica Anisie, explicații de ultim moment despre haosul creat: „Ordinul se află pe traseul de elaborare”

Hepta

Monica Anisie a explicat, la Antena 3, că Minsterul Educației se ocupă doar de măsurile pentru grădinițe, cele pentru creșe și pentru afterschool-uluri urmând să fie stabilite de Ministerul Muncii.

„Aceste norme sunt elaborate. La acest moment, ordinul se află pe traseul de aprobare și astăzi, cu siguranță, va fi transmis către Monitorul Oficial.

Din punctul de vedere al Ministerului Educației, pot spune că acest ordin poate fi publicat în Monitor. Rămâne, însă, să aprobe și ministrul Sănătății și ministrul Muncii normele metodologice”, a spus Monica Anisie.

Subiecte Evaluare Națională 2020. Ce a picat la Limba Română: Genul epic și cerințe pe un text la prima vedere, subiecte cu grad mediu de dificultate

Întrebată de ce aceste măsuri nu au fost stabilite din timp, astfel încât să nu apară astfel de situații, Monica Anisie, a susținut că decizia este a CNSU.

„În hotărârea CNSU, publicată vineri în Monitorul Oficial, este specificat faptul că după data de 15 iunie se vor redeschide creșele, afterschool-urile și grădinițele. Din momentul acela, s-au luat măsurile pentru a elabora normele metologice”, a adăugat ministrul.

Barem Evaluare Națională 2020. Cum se rezolvă subiectele la Limba și Literatura Română, pentru nota 10!

Ministrul a declarat că normele metodologice vor fi publicate în Monitorul Oficial în momentul în care vor fi definitivate. Însă, întrebată când vor fi definitivate, Monica Anisie a susținut că acest lucru nu depinde de domnia sa.

„Acest răspuns nu trebuie să vi-l dau eu, trebuie să discut și cu ceilalți colegi din minister și din celelalte ministere”, a mai spus Monica Anisie, la Antena 3.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Medicul Virgil Musta, avertisment pentru întreaga țară! „Se va putea întâmpla și la noi!”...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri