Antena Căutare

Casa Regala: Intreaga Familie Regala este alaturi de toti cei care au in aceste momente nevoie de incurajare si solidaritate

Casa Regala arata ca romanii si-au pierdut increderea in actuala clasa politica si ca acestia trebuie sa demonstreze ca s-au rupt complet si definitiv de naravurile trecutului, conform unui comunicat al Biroului de Presa al Regelui Mihai, remis Mediafax.

"Familia Regala stie ca tot mai multi romani isi exprima cu tarie convingerile si nemultumirea, de mai multe zile, in orasele tarii si in strainatate. Povara cetatenilor este din ce in ce mai apasatoare. Clasa politica a tarii are datoria de a da raspunsurile pe care oamenii, pe drept cuvant, le asteapta", se arata in comunicat.

"Romanii si-au pierdut increderea. Ei cer astazi politicienilor un comportament public rupt complet si definitiv de naravurile trecutului. Intreaga Familie Regala este alaturi sufleteste de toti cei care au in aceste momente nevoie de incurajare si solidaritate", se mai arata in comunicat.

Sursa citata aminteste ca Regele Mihai I a spus in mesajul sau adresat Parlamentului Romaniei: "Cinismul, interesul ingust si lasitatea nu trebuie sa ne ocupe viata. Romania a mers mai departe prin idealurile marilor oameni ai istoriei noastre, servite responsabil si generos".

"Aceste cuvinte au fost adresate tuturor celor care au puterea de a schimba ceva in Romania. Lectia de istorie pe care tinerii au dat-o tarii in decembrie 1989 arata ca romanii au incredere deplina in virtutile democratiei si libertatii atunci cand destinul tarii este la raspantie. Europa si Romania trec impreuna prin vremuri de restriste. Cu atat mai mult astazi avem nevoie ca politica sa respecte locul cuvenit pe care i-l confera democratia si sa nu ia locul competentei, in spatiul public si institutional", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, Regele si Principesa Mostenitoare urmaresc evenimentele cu profunda ingrijorare si raman hotarati sa faca tot ce este in puterea lor pentru a apara si promova interesele Romaniei, fara sa favorizeze nici o formatiune politica. "Aceasta a fost datoria Coroanei Romane, in fiecare generatie, si va ramane astfel in viitor", se mai arata in comunicat.

Foto: Intact Images

Avertizare de ninsori si vant puternic pana duminica, la ora 18:00... Proteste anti-Putere in mai multe orase din tara: Vezi desfasurarea de forte!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x