Antena Căutare

Câți elevi NU au fost primiți la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională, din cauza temperaturii. Ministerul Educației, anunț de ultim moment!

Un singur elev din România a avut temperatura peste 37,3 grade Celsius, la intrarea în Evaluarea Națională 2020, la proba de Limba și Literatura Română, a anunțat, luni, Ministerul Educației.

Câți elevi NU au fost primiți la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională, din cauza temperaturii. Ministerul Educației, anunț de ultim moment!
Câți elevi NU au fost primiți la proba de Limba și Literatura Română de la Evaluarea Națională, din cauza temperaturii. Anisie, anunț de ultim moment! | Inquam Photos / Octav Ganea

Potrivit Ministerului Educației, este vorba despre un absolvent de clasa a VIII-a din Constanța.

Evaluarea Naţională, la care s-au înscris peste 170.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, a început luni cu proba scrisă de Limba şi literatura Română.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel. Află ce alte subiecte s-au dat la Limba și Literatura Română, la Evaluarea Națională 2020, aici!

Barem Evaluare Națională 2020. Cum se rezolvă subiectele la Limba și Literatura Română, pentru nota 10!

Primele rezultate la Evaluarea Națională, pe 22 iunie

Primele rezultate la Evaluarea Națională vor fi comunicate în 22 iunie, până la ora 14:00, în centrele de examen.

Contestaţiile pot fi depuse în 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00), inclusiv prin mijloace electronice. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Națională, după prima sesiune vor fi afişate în 27 iunie.

Anul acesta, Evaluarea Națională va fi susținută în două sesiuni. Astfel, peste două săptămâni vor da examenul și cei care nu pot da probele acum, fie din cauză că se află în izolare, fie pentru că au temperatura peste 37,3 grade Celsius.

Calendar Evaluare Naţională 2020, sesiunea specială

Sesiunea specială a Evaluării Naționale 2020 va începe din data de 29 iunie, cu proba la Limba și Literatura Română, urmând ca rezultatele finale să fie afișate pe 4 iulie, după rezolvarea eventualelor contestații.

-29 iunie 2020 - Limba şi literatura română, probă scrisă

-30 iunie 2020 - Matematică, probă scrisă

-1 iulie 2020 - Limba şi literatura maternă, probă scrisă

- 2 iulie – Afișarea primelor rezultate (ora 12:00), depunerea contestațiilor (între orele 14:00 și 19:00)

- 4 iulie – Afișarea rezultatelor finale (după ora 12:00)

Unul dintre bărbaţii căutaţi în urma conflictului de stradă din Craiova s-a predat. Alţi trei suspecţi sunt căutaţi în c... Subiecte Evaluare Națională 2020. Ce a picat la Limba Română: Genul epic și cerințe pe un text la prima vedere, subiecte...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x