Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Ce a făcut Papa Francisc la întoarcerea din România. Tradiția pe care o respectă de mic

La întoarcerea din vizita istorică pe care a facut-o în România, Papa Francisc a respectat o tradiție însușită de mic copil.

La întoarcerea din vizita istorică pe care a facut-o în România, Papa Francisc a respectat o tradiție însușită de mic copil.

Papa Francisc și-a încheiat vizita apostolică în țara noastră duminică, 2 iunie. Înainte de îmbarcare, a stat de vorbă cu cei care îl aşteptaseră la aeroport şi a dat mâna cu ei, a mângâiat şi binecuvântat copiii şi s-a lăsat fotografiat şi filmat.

Papa a fost condus până la scara avionului de preşedintele Klaus Iohannis şi de soţia acestuia. Aproximativ 1.000 de persoane l-au aşteptat pe Sanctitatea Sa.

Plecarea Papei Francisc spre Roma

Suveranul Pontif şi-a modificat traseul către avion, abătându-se de la cel marcat de covorul roşu, pentru a se întâlni cu cât mai mulţi dintre cei care l-au întâmpinat şi ovaţionat.

Klaus şi Carmen Iohannis au stat pe aeroport până când aeronava Tarom în care s-a îmbarcat Papa Francisc a decolat. Cei aflaţi la aeroport au continuat să ovaţioneze până când aeronava a plecat, aplaudând intens când s-a ridicat de la sol.

"Am venit în această ţară frumoasă şi primitoare ca pelerin şi frate, pentru a trăi diferite întâlniri. Iar acum mă întorc acasă îmbogăţit, luând cu mine locuri şi momente, dar mai ales chipuri. Chipurile voastre vor da culoare amintirilor mele şi vor fi prezente în rugăciunea mea. Vă mulţumesc şi vă duc cu mine! Iar acum vă binecuvântez, dar mai întâi vă cer o mare favoare: să vă rugaţi pentru mine!", a spus Suveranul Pontif, la Blaj.

Tradiția Papei Francisc la întoarcerea în Roma

Obișnuințele și tradițiile religioase însușite încă de mic au devenit deprinderi pe care Papa le cultivă și azi. Una dintre ele este să ducă flori icoanei Sfintei Fecioare Maria. La Buenos Aires, de fiecare 24 mai, punea flori în “cămăruța” Sfintei Fecioare. La Roma a Căutat alt loc.

După cum au povestit ziarele, în prima lui zi de pontificat, primul gest official al Papei în afara Cetății Vaticanului a fost Acela de a duce flori Sfintei Fecioare. A sosit dimineața în sacristia Bazilicii Santa Maria Maggiore, a traversat naosul până la icoana Sfintei Maria, o icoană bizantină foarte frumoasă.

La întoarcerea sa la Roma, după vizita din România, Papa Francisc, a mers la Basilica Santa Maria Maggiore pentru a se ruga la icoana Sfintei Maria Ocrotitoarea Poporului Roman. După cea de-a 30-a vizită apostolică a Papei, acesta a mers la rugăciune.

Aceasta a devenit tradiția Suveranului Pontif care vine să se roage la această sfântă icoană înainte și după fiecare vizită apostolică internațională.

Citește și :

Papa Francisc a plecat spre Roma. Cele mai importante momente ale vizitei Suveranului Pontif în România

Află ce a luat Papa Francisc cu el când a plecat din România

Recomandari