Antena Căutare

Ce apare când intri pe contul senatoarei Diana Ivanovici Șoșoacă. Avertismentul Facebook pentru cei care o urmăresc

Facebook a lansat un avertisment în legătură cu o postare de pe pagina oficială a senatorului Diana Ivanovici Şoşoacă. Mesaj potrivit căruia linkul provine de la un editor care "poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus" apare lângă cea mai recentă distribuire făcută de acesta.

colaj de imagini cu diana ivanovici sosoaca in camera deputatilor Galerie
Facebook a lansat un avertisment în legătură cu o postare de pe pagina oficială a senatorului Diana Ivanovici Şoşoacă. Platforma asociază unui videoclip un mesaj potrivit căruia linkul provine de la un editor despre care consideră că "poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus". | Hepta.ro

"Acest link provine de la un editor despre care Facebook consideră că poate fi parţial sau integral sub controlul editorial al Guvernului rus", este mesajul asociat de Facebook postării de pe pagina oficială a senatoarei Şoşoacă referitoare la relaţia cu Ucraina.

Care este postarea de pe pagina Dianei Șoșoacă la care apare avertismentul Facebook

Postarea respectivă include înregistrarea unui punct de vedere al senatoarei legat de acordul tehnico-militar între România şi Ucraina, din vara lui 2021. Ea este însoţită de un comentariu şi de mesajul "Unicul senator care a luat poziţie fermă împotriva implicării României în conflictul ruso-ucrainian".

Videoclipul este fixat și este prima postare care apare atunci când accesezi pagina de Facebook a Dianei Ivanovici Șoșoacă. Inițial, acesta a fost postat pe 20 ianuarie și acum doar a fost redistribuit pe contul senatoarei.

La ce se referă Facebook când folosește sintagma „entităţile media controlate de stat”

”Entităţile media controlate de stat” sunt instituţiile media pe care Facebook le consideră a fi parţial sau în întregime sub controlul editorial al autorităţilor guvernamentale, pe baza unor cercetări şi evaluări efectuate pe cont propriu ţinând cont de o serie de criterii dezvoltate în acest scop, arată definiția pusă la dispoziție de Facebook.

"Considerăm că aceste Pagini trebuie să respecte un standard mai ridicat de transparenţă, deoarece credem că ele combină influenţa unei organizaţii media cu susţinerea unui stat.

Facebook încearcă să identifice aceste organizaţii în baza definiţiei şi standardelor sale, analizând cine le deţine, cine le administrează, cine le finanţează şi procesele care pot asigura independenţa editorială.

Citește și: Cine este Silvestru, soțul Dianei Șoșoacă. Cum arată bărbatul care i-a devenit al treilea soț

După ce aceste organizaţii sunt identificate, în secţiunea Transparenţă privind Pagina va apărea o etichetă. Etichetele vor fi aplicate treptat organizaţiilor din toată lumea după ce stabilim dacă editorii îndeplinesc criteriile noastre, pe care le folosim pentru a determina probabilitatea ca acestea să se afle sub controlul editorial parţial sau complet al autorităţilor lor guvernamentale", mai arată reprezentanţii reţelei sociale.

Ce poate face Diana Șoșoacă pentru a scăpa de avertismentul pus de Facebook

Organizaţiile care consideră că li s-a aplicat o etichetă necorespunzătoare pot să trimită o contestaţie.

Facebook precizează că nu consideră că în definiţia stabilită pentru entităţile media controlate de stat se încadrează organizaţiile media publice care sunt finanţate din bani publici, care au o misiune în folos public şi care demonstrează că au control editorial independent.

"În prezent, nu vom aplica eticheta pentru aceste organizaţii", precizează reprezentanţii Facebook.

Citește și: Ce se întâmplă la Cernobîl. Specialiștii sunt îngrijorați de situația materialelor radioactive din zonă

Ce se întâmplă la Cernobîl. Specialiștii sunt îngrijorați de situația materialelor radioactive din zonă... Ce spune Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, despre stagiul militar obligatoriu în România: „Numai ei poti fi mobilizați”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x