Antena Căutare

Ce ești obligat prin lege să faci facă ai deteriorat un produs din supermarket. Nu mulți știu asta

Greșeala se plătește conform legii. Există situații neplăcute în care îți scapă din mână un produs din supermarket. Trebuie să știi care sunt măsurile în astfel de circumstanțe.

colaj  femeie la raionul de legume, bărbat la raionul de băuturi și pată de vin pe jos lângă raftul de băuturi Galerie
Măsurile care se iau în supermarket atât pentru prevenirea accidentelor, cât și pentru responsabilizarea clienților | Shutterstock

La cumpărături, în spațiile destul de restrânse și aglomerate, se întâmplă și accidente. Important este să știi să le gestionezi.

Citește și: Cartofii noi au fost scoși la vânzare pe tarabele din România. Cât a ajuns să coste un singur kilogram

Ce ești obligat prin lege să faci facă ai deteriorat un produs din supermarket. Nu mulți știu asta

Consecințele pentru deteriorarea produselor din supermarketurile din România variază în funcție de politica fiecărui magazin, dar și a circumstanțelor în care s-a ajuns în situația respectivă.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Ce a putut să descopere o femeie din București în cozonacul cumpărat din supermarket. A scos imediat telefonul să filmeze

Din neatenție sau pentru că nu s-a respectat securitatea produselor conform legii, se pot întâmpla accidentele atunci când clientul vrea să ia un produs de pe rafturi.

Citește și: Ce înseamnă codul de pe ouăle din magazine. La ce să fii atent când le cumperi

Conform legii, raioanele cu produse fragile se supun unor măsuri de protecție în plus față de celelalte, tocmai pentru a preveni accidentele. De asemenea, în lege, este specificată și distanța minimă de 1,4 metri între rafturi. Această responsabilitate este a fiecărui comerciant.

Citește și: Cât a plătit o româncă pentru „trei felii” de cozonac de la un cunoscut supermarket. Nu i-a venit să creadă că prețul e real

Această distanță se mărește în funcție de dimensiunile supermarketului. Astfel că, distanța dintre rafturi crește cu cât este mai mare magazinul respectiv.

  • 1,4 m – pentru suprafețe de până la 100 m²
  • 1,6 m − pentru suprafețe de la 100 până la 150 m²
  • -2 m − pentru suprafețe de la 150 până la 400 m²
  • 2,5 m − pentru suprafețe de la 400 m².

Citește și: Cum să eviți aglomerația din supermarketuri înainte de Paște. Ora la care trebuie să mergi la cumpărături ca să nu stai la coadă

Ce se întâmplă dacă spargi un produs în Lidl sau Kafland

Potrivit unei surse, în cazul în care într-unul dintre cele două supermarketuri se sparge o sticlă de la raionul cu băuturi, primul pas este informarea imediată a personalului magazinului respectiv.

Citește și: Ce este „căruciorul surpriză”, de fapt. Un supermarket din România oferă reduceri de 65%, pe loc, la mai multe produse

La raioanele de băuturi, trebuie să fie montată o bară specială pentru stabilizarea produselor. În cazul în care respectiva bară nu există, clientul care a produs pagubele este scutit de orice fel de responsabilitate, astfel că nu trebuie să achite produsele sparte.

Citește și: Supermarketurile din România ar putea fi închise peste weekend. Ce susțin comercianții

Este recomandat ca, în cazul în care nu se ajunge la un acord cu personalul magazinul, trebuie solicitată cartea de reclamații în care se detaliază evenimentul.

Citește și: Cât costă mâncarea în Elveția și care este salariul minim. O româncă a arătat prețurile din supermarket

Clientul poate fi tras la răspundere doar în cazul în care măsura de protecție există la respectivul raion, iar incidentul s-a produs exclusiv din vina clientului.

Familie din România, terorizată de vecini de mai bine de 20 de ani: „Defilează cu topoare...” Prin ce trece în fiecare z... Google a lansat un doodle nou pe 29 mai 2024. Unde e vizibil și ce eveniment marchează ilustrația...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 26 iulie 2024. Top 5 alimente care ne îmbunătățesc aspectul pielii
Super Neatza, 26 iulie 2024. Top 5 alimente care ne îmbunătățesc aspectul pielii Vineri, 26.07.2024, 09:11
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x