Un procent mic din populația Italiei, infectată cu coronavirus, a dezvoltat anticorpi. Rezultatele i-au uimit pe medici

Numărul infectărilor cu noul coronavirus în Italia ar fi putut fi de şase ori mai mare decât s-a raportat în mod oficial, potrivit unui studiu ale cărui rezultate au fost publicate marţi.S-a descoperit că 1,5 milioane de persoane, reprezentând 2,5% din populaţia Italiei, ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus.

Un procent mic din populația infectată cu coronavirus a Italiei a dezvoltat anticorpi

Profimedia Images

Studiul, realizat de autorităţile sanitare şi de biroul de statistică Istat, a descoperit că 1,5 milioane de persoane, reprezentând 2,5% din populaţia Italiei, ar fi putut dezvolta anticorpi împotriva noului coronavirus, a raportat agenţia de presă italiană ANSA, citată de Agerpres.

Rezultatul se bazează pe teste realizate pe 64.660 de persoane, care au fost alese pentru a forma un eşantion reprezentativ, între 15 mai şi 15 iulie.

Citește și: România, pe urmele Italiei?! Șefa INSP, avertisment dur: ”Numărul deceselor provocate de Covid-19 va continua să crească: între 20 și 50 de cazuri ajung zilnic la ATI!”

Potrivit datelor publicate de Johns Hopkins University din Statele Unite, doar 248.000 de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus în Italia, din care 35.000 au murit. După vârful epidemiei din luna martie, numărul cazurilor noi depistate în fiecare săptămână a scăzut drastic în Italia.

Diferențe mari privind existența anticorpilor între regiunile din Italia

Acelaşi studiu arată şi că există diferenţe mari între regiunile Italiei în ceea ce priveşte existenţa anticorpilor, a raportat agenţia ANSA.

Citește și:

OMS, tot mai aproape de a dezvălui de unde provine coronavirusul. Piața din Wuhan nu ar fi, de fapt, locul de origine

În Lombardia, regiunea din nordul ţării care a fost unul dintre epicentrele primului val al epidemiei de COVID-19, 7,5% din populaţie prezintă anticorpi, în timp ce în sudul Italiei acest procent este mai mic de 1%.

Ultimele știri