Live acumAnimatie: O poveste incalcita
Prime Time 20:30Animatie: O poveste incalcita

Ce s-a întâmplat cu oamenii care au acceptat să fie vaccinați pentru COVID-19, în Statele Unite ale Americii. Rezultatele au fost dezvăluite

Primele rezultate ale testării unui vaccin pentru noul coronavirus (COVID-19) pe oameni au fost dezvăluite. Opt voluntari au fost monitorizați, după ce le-a fost injectată formula realizată de o companie din Statele Unite ale Americii.

Ce s-a întâmplat cu oamenii care au acceptat să fie vaccinați pentru COVID-19, în Statele Unite ale Americii

profimediaimages.ro

Rezultatele au fost publicate la o zi după ce guvernul britanic a dezvăluit că ar putea produce 20 de milioane de doze ale unui vaccin „rival” pentru COVID-19, după formula realizată de cercetători de la Universitatea din Oxford – dacă această se va dovedi de succes.

Aceste rezultate, obținute de compania americană Moderna, arată că cei opt voluntari care au fost vaccinați pentru COVID-19 au căpătat anticorpi, la fel ca persoanele care au avut boala și s-au vindecat. Rezultatele sugerează că acest vaccin ar putea fi folosit în siguranță.

Toți cei opt voluntari care au primit vaccinul pentru COVID-19 au dezvoltat anticorpi ce au împiedicat noul coronavirus să se înmulțească. Cu cât doza de vaccin a fost mai mare, cu atât mai mulți anticorpi au fost produși.

Ce se va întâmpla cu COVID-19 la vară! Ce temperaturi NU suportă coronavirusul. Epidemiolog: „Când termometrele indică atâtea grade, devine inactiv!”​

Totuși, aceste rezultate nu sunt suficiente pentru a ști dacă vaccinul poate preveni infectarea cu noul coronavirus. Nu se știe deocamdată nici dacă acest răspuns al organismului uman la vaccinul produs de compania americană este durabil.

Compania Moderna este una dintre primele din lume care a început teste clinice pentru un vaccin COVID-19, ce utilizează un segment din materialul genetic al noului coronavirus – mai exact, ARN-ul mesager – pentru a provoca sistemul imunitar să producă anticorpi.

Multe alte companii și instituții din lume se întreg pentru a descoperi un vaccin pentru noul coronavirus (COVID-19). Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are o listă cu 76 de concurenți.

Recomandari