Antena Căutare

Anunț pentru creștinii români! Ce se întâmplă cu Lumina Sfântă de la Ierusalim, din cauza epidemiei de coronavirus

În contextul epidemiei de coronavirus, creștinii din întreaga lume se întreabă ce se va întâmpla cu Lumina Sfântă, ce se ia în noaptea de Înviere.

Anunț pentru creștinii români! Ce se întâmplă cu Lumina Sfântă de la Ierusalim, din cauza epidemiei de coronavirus Galerie
Ce țări participă la ceremonia aprinderii Focului Sfânt de la Ierusalim

În acest an, ceremonia aprinderii Focului Sfânt de la Ierusalim se va petrece în condiții speciale, pentru a preveni răspândirea coronavirusului. De obicei, țările care doresc să participe la acest eveniment de mare importanță religioasă își anunță prezența cu ceva timp înainte.

citește și: Biblia a fost contrazisă! S-a aflat adevărul despre Adam și Eva! Când a apărut primul om de pe planetă, de fapt

La ceremonia aprinderii Focului Sfânt, Patriarhul Ierusalimului iese cu Lumina Sfântă și aprinde lumânările celor prezenți.

Anunț pentru creștinii români! Ce se întâmplă cu Lumina Sfântă de la Ierusalim, din cauza epidemiei de coronavirus

Ce țări participă la ceremonia aprinderii Focului Sfânt de la Ierusalim

Biserica Sfântului Mormând de la Ierusalim, în noaptea de Înviere

În acest an, din cauza coronavirusului, reprezentanții ambasadelor vor primi lumânările la Poarta Jaffa din Ierusalim și se vor duce cu ele la aeroportul din Tel Aviv, acolo unde vor înmâna Lumina Sfântă delegației din țara natală, căreia îi este interzis să coboare din avion.

citește și: La ce temperatură moare coronavirusul, de fapt! Doar așa îl elimini de pe haine sau măști de protecție

În prezent, doar șase țări au anunțat că vor trimite delegații în Israel în Sâmbăta Paștelui. Este vorba despre Ucraina, Grecia, Bulgaria, Rusia, Georgia și Kazahstan. Deocamdată, România nu și-a anunțat prezența.

Potrivit reprezentanților Bisericii Ortodoxe Române, o decizie oficială nu a fost luată deocamdată în privința trimiterii unei delegații în Israel, au informat cei de la Mediafax.

Ministrul Educaţiei: Reluarea cursurilor, în funcţie de evoluţia pandemiei. Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul vor ave... Elevii vor susține examenele în luna iulie! Probele de Bacalaureat 2020 nu vor curprinde materia din semestrul al doilea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x