Secretarul de Stat Andrei Baciu a anunțat că de la 1 iulie se va schimba politica de vaccinare împotriva Covid-19.
„Pe 1 iulie va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19: vaccinarea doar la medicii de familie”, a anunțat Andrei Baciu, prin intermediul unei postări pe contul său de Facebook.
Andrei Baciu: „Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea”
Totuși, până la 1 iulie, românii pot în continuare să se vacineze la punctele de vaccinare are funcționează în continuare.
Prin urmare, perioada de tranziție de la vaccinarea de tip „campanie” împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului național de vaccinare al Ministerului Sănătății se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toți cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcționează în continuare, cât și la cabinetele medicilor de familie.
De la 1 iulie punctele de vaccinare își vor înceta activitatea:
„Din 1 iulie, toate punctele de vaccinare își vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie.
Secretarul de Stat în Ministerul Sănătății a reiterat recomandarea vacinării împotriva coronavirusului:
„Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecție împotriva virusului SARS-Cov-2 și o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”, a anunțat Secretarul de Stat”, a mai spus Andrei Baciu.
România a ieșit din starea de alertă pe 9 martie 2022. Țara noastră a intrat în stare de alertă pe data de 15 mai 2020, la două luni după ce a fost în stare de urgență. Starea de alertă a fost baza pe care au putut fi impuse restricții precum obligativitatea purtării măștii, sau limitarea numărului de persoane care poate participa la un eveniment.
„Încetează TOATE restricţiile, precum şi restrângerea sau interzicerea unor activităţi aşa cum erau prevăzute în actul normativ menţionat (spre exemplu: obligativitatea purtării măşti de protecţie în spaţiile publice, restrângerea sau interzicerea organizării şi desfăşurării de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri, restrângerea sau interzicerea circulaţiei persoanelor şi vehiculelor în locurile şi, după caz, în intervalele orare stabilite, organizarea muncii la domiciliu etc)”, a precizat MAI, la începutul lunii martie 2022.