Ce se întâmplă dacă un român se îmbolnăvește de Covid-19, în timpul unei vacanțe în Bulgaria. Ambasador: „Eu recomand să procedeze așa”

Ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea, le-a dat câteva sfaturi turiștilor români care vor să meargă în vacanță în țara vecină și a explicat ce s-ar întâmpla dacă aceștia ar manifesta simptome Covid-19.

Ce se întâmplă dacă un român se îmbolnăvește de Covid-19, în timpul unei vacanțe în Bulgaria. Ambasador: „Eu recomand să procedeze așa”

profimediaimages.ro

Românii nu trebuie să mai prezinte la granița cu Bulgaria declarația pe propria răspundere prin care confirmau că s-au informat și își asumă riscurile privind COVID-19 și prin care se obligau să respecte măsurile anti-COVID din Bulgaria.

Totuși, ambasadorul României în Bulgaria îi sfătuiește pe turiștii români să se informeze asupra situației epidemiologice din această țară și să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare medicală ce să acopere inclusiv riscul infectării cu noul coronavirus.

Un nou ordin privind condițiile de călătorie în Bulgaria a intrat în vigoare vineri, 31 iulie, și este valabil până la 31 august. Nu există restricții pentru cetățenii români care sosesc din România sau din orice stat membru UE. Însă persoanele care au ca punct inițial al călătoriei spre Bulgaria anumite state din regiune care nu sunt membre UE - printre care Republica Moldova și Serbia - trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test COVID efectuat cu 72 de ore înainte de momentul intrării în Bulgaria.

Două noi simptome ale infecției cu coronavirus, descoperite! Medicii ORL, în alertă! „Este nevoie urgent de acțiune!”

„Cetățenilor români le recomand să se informeze cu privire la situația epidemiologică. Cu titlul de exemplu, menționez: astăzi s-au înregistrat 265 de cazuri, dintre care 51 au fost în Sofia, 48 în regiunea Dobrici, 46 în regiune Varna, 7 în regiunea Burgas. De asemenea, recomand cu tărie cetățenilor români să aibă asupra lor cardul european de sănătate sau o altă formă de asigurare, care să acopere inclusiv riscul infectării cu acest COVID-19”, a declarat vineri, la Digi24, ambasadorul României în Bulgaria, Ion Gâlea.

„Dacă un turist manifestă simptome de COVID-19, el va fi izolat într-o cameră special amenajată de fiecare hotel. Hotelurile trebuie să aibă contracte cu unități medicale și vor notifica imediat Inspecția Regională de Sănătate, care va lua măsurile necesare în astfel de situații. O persoană testată pozitiv are obligația de a efectua izolare sau tratament într-o unitate medicală, din dispoziția Inspecției Regionale de Sănătate, în funcție de starea sa.

Și pentru persoanele care nu au posibilitatea izolării sau tratamentului la domiciliu, indiferent de starea clinică, este obligatorie plasarea, prin ordin al inspectorului regional de sănătate, într-un centru medical specializat”, a subliniat ambasadorul Ion Gâlea.

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri