Antena Căutare

Coronavirusul, mai periculos decât s-a crezut. Ce se întâmplă în creierul unei persoane infectate cu COVID-19

Oamenii de știință continuă să cerceteze felul în care coronavirusul afectează organismul uman, iar acum au stabilit că acesta ar infecta creierul uman și s-ar putea reproduce în interiorul celulelor sale. 

Coronavirusul, mai periculos decât s-a crezut. Ce se întâmplă în creierul unei persoane infectate cu COVID-19

Thomas Hartung și colegii săi de la Universitatea Johns Hopkins au încercat să afle felul în care acționează coronavirusul asupra creierului adăugând niveluri scăzute de Sars-Cov-2 (virusul ce provoacă boala COVID-19), la micile bile neuronale ce sunt cultivate din celulele stem umane.

Asrfel, ei au descoperit neuronii infectați cu virus prin proteina umană ACE2, cunoscută a receptorul pentru Sars-Cov-2, iar virusul s-a înmulțit apoi în interiorul neuronilor.

„Ați spus că ați rămas fără COVID-19? Stați liniștiți, vi-l dăm noi înapoi!”. Doi hoţi români au readus virusul în Islanda! Românii stabiliți acolo, revoltați! VIDEO

Este cu adevărat esențial să știm că cel mai prețios organ al nostru poate fi direct afectat de virus”, a spus Prof Hartung, expert în toxicologie la Johns Hopkins, adăugând că încă nu se știe cât de des s-a întâmplat acest lucru la pacienții cu Covid-19.

Acest studiu vine după ce medicii au sesizat simptome neurologice în cazul pacienților infectați cu noul coronavirus, mulți dintre ei confruntându-se cu amețeli, cefalee, convulsii.

Totuși, până acum, oamenii de știință n-au știut cu exactitate dacă virusul afectează direct creierul și celulele nervoase ori sunt un rezultat secundar cauzat de deteriorarea sistemelor imunitare și cardiovasculare ale pacienților.

„Românii au adus noul val de coronavirus”. Declarațiile șocante ale unui oficial german, după apariția mai multor focare de COVID-19

Când va fi gata vaccinul pentru coronavirus

Un vaccin pentru noul coronavirus (COVID-19) ar urma să fie gata la începutul anului 2021 sau ceva mai devreme, după cum a declarat directoarea departamentului de sănătate publică din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Maria Neira.

„Un medicament de 25 de lei m-a vindecat de coronavirus!” Infectată cu COVID-19, a fost la un pas de moarte. Ultima speranță a medicilor a fost șansa ei la viață

„Data (de omologare a vaccinului, n.r.) va fi la începutul anului viitor. Cei mai optimişti spun că va fi la sfârşitul acestui an. Măcar să aibă dreptate", a spus Maria Neira în videoconferinţa „COVID-19: la răscrucea OMS", organizată de Barcelona Tribuna.

Până acum, aproape 8,5 milioane de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, iar dintre ele, 451, 948 au murit. De asemenea, conform worldometers, aproape 4,5 milioane de persoane s-au vindecat de coronavirus.

Poliţistul de la IGPR care a pretins 1,1 milioane de euro mită, trimis în judecată... Timiş: O viitură a afectat 13 gospodării, mai multe persoane fiind evacuate/ În Caraş-Severin, 17 localităţi au fost afe...
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate. Află explicațiile specialiștilor
Procrastinarea poate fi un semn al problemelor serioase de sănătate, spun experții. Însă ce...
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023. Peștii au parte de câștiguri financiare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 ianuarie 2023 vine cu vești bune pentru cei mai mulți nativi din zodiac....
Parteneri
Metode sustenabile pentru a slăbi sănătos. Ce sfaturi îți recomandă dieteticienii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x